Πόσο feng shui είναι το σπίτι σας?

feng-shui p01Τo Feng Shui είναι αρχαία τέχνη και επιστήμη που έχει αναπτυχθεί εδώ και 5.000 χρόνια, ξεκινώντας από την Κίνα αλλά και τους αρχαίους Έλληνες και τον Αριστοτέλη μέσω του Ευ ζειν. Είναι ένα πολύπλοκο σύνολο γνώσεων που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν.

Το Feng Shui βασίζεται στη ροή της ενέργειας στο χώρο και τη κατανόηση της φύσης & του περιβάλλοντος γύρω μας, βασιζόμενο στην ιδέα ότι η γη είναι ζωντανή και γεμάτη με ενέργεια (που στο feng shui αποκαλούμε chi).

Το παρακάτω τεστ θα σας βοηθήσει να μάθετε αν ο προσωπικός σας χώρος έχει θετική ενέργεια feng shui, αν είναι ευνοϊκά διαρρυθμισμένος και αρμονικά χωροθετημένος.

Φυσικά δεν χρειάζονται αποκλειστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις για να ισχύει ή όχι το feng shui στον χώρο σας. Χρειάζονται επιπλέον στοιχεία όπως οι προσωπικές σας κατευθύνσεις και οι προσωπικές κατευθύνσεις κάθε μέλους της οικογένειάς σας αλλά και συγκεκριμένες επιτόπου μετρήσεις και προσωπικά ατομικά στοιχεία.

Απλώς με το παρακάτω test θα δείτε σε γενικές γραμμές εάν ο χώρος σας συμφωνεί με τις απλές βασικές αρχές του feng shui.

Απαντήστε σε κάθε ερώτηση με ΝΑΙ ή ΟΧΙ

1. Η πολυκατοικία που περιλαμβάνει το διαμέρισμα είναι σε δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο, ή/και σε πεζόδρομο, ή/και σε σταυροδρόμι?
2. Η πολυκατοικία βρίσκεται κοντά σε κολώνες ηλεκτροδότησης (σε απόσταση έως 100 μέτρα), ή/και ποτάμι ή ρέμα (σε απόσταση έως 100 μέτρα), ή/και σχολείο,εκκλησία,εμπορικό κέντρο (σε απόσταση έως 500 μέτρα)?
3. Η κρεβατοκάμαρα είναι στην νότια ή νοτιοδυτική ή  βορειοανατολική πλευρά του χώρου?
4. Το σαλόνι είναι στην ανατολική ή βορειοανατολική ή βόρεια ή βορειοδυτική πλευρά του χώρου?
5. Η τραπεζαρία είναι βόρεια ή βορειοανατολική ή νοτιοδυτική ή νότια πλευρά του χώρου?
6. Το μπάνιο είναι στην νοτιοανατολική ή νότια πλευρά του χώρου?
7. Το παιδικό δωμάτιο είναι στην βορειοανατολική ή βόρεια ή βορειοδυτική νότια ή νοτιοδυτική πλευρά του χώρου?
8. Το γραφείο είναι στην νοτιοδυτική ή νότια πλευρά ή βορειοανατολική του χώρου?
9. Η κουζίνα δεν είναι στην νοτιοανατολική ή ανατολική πλευρά του χώρου?
10. Εξωτερικά του διαμερίσματος υπάρχει σκάλα που “βλέπει” (καταλήγει ή ξεκινά) μπροστά στην εξώπορτα?
11. Η είσοδος του διαμερίσματός σας εσωτερικά έχει έπιπλα ή αντικείμενα σε απόσταση έως ένα μέτρο από αυτήν?
12. Υπάρχει καθρέφτης απέναντι από την είσοδο του διαμερίσματος εσωτερικά που να καθρεφτίζει την εξώπορτα?
13. Η τραπεζαρία είναι κοντά στην είσοδο (έως 2 μέτρα από αυτήν)?
14. Στο σαλόνι, την τραπεζαρία και τις κρεβατοκάμαρες (εκτός από το παιδικό δωμάτιο), υπάρχουν πάνω από 5 διακοσμητικά αντικείμενα στον καθένα χώρο?
15. Σε κάθε ένα από τα δωμάτια του διαμερίσματος υπάρχουν πάνω από 3 χρώματα?
16. Υπάρχει κάποιο δωμάτιο/αποθήκη που δεν κατοικείται και έχετε στοιβάξει όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε?
17. Υπάρχει δωμάτιο (ειδικά κρεβατοκάμαρα) του οποίου η πόρτα να είναι ακριβώς απέναντι από την πόρτα του μπάνιου?
18. Υπάρχει διάδρομος ο οποίος να καταλήγει ευθεία μπροστά σε δωμάτιο (ειδικά παιδικό)?
19. Στην κουζίνα εφάπτεται το ψυγείο με τον νεροχύτη ή/και με τον φούρνο μικροκυμάτων ή/και την ίδια την κουζίνα με τις εστίες?
20. Έχετε στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος φυτά ή λουλούδια με λογχοειδή φύλλωμα (τοξωτά-μυτερά φύλλα) όπως κάκτους ή δράκαινες?
feng-shui p02

Εάν απαντήσετε θετικά σε:
1 έως 6 ερωτήσεις: O χώρος σας είναι σε καλό επίπεδο ενέργειας. Φροντίστε να διορθώσετε τα σημεία που απαντήσατε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις εξομαλύνοντας τις αρνητικές πλευρές του χώρου.

7 έως 13 ερωτήσεις: Ο χώρος σας κατά το ήμισυ σχεδόν είναι αντίθετος με τις βασικές αρχές της ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui και πιθανώς και εσείς να το αισθάνεστε στον χώρο σας ενεργειακά. Να αισθάνεστε αδύναμοι, χωρίς ενέργεια, χωρίς κίνητρα, χωρίς διάθεση να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε.Πιθανώς να υπάρχουν εντάσεις, και παρεξηγήσεις και να μην υπάρχει ηρεμία στον χώρο. Εντοπίστε σε ποιες ερωτήσεις απαντήσατε θετικά και συνεπώς ο χώρος σας σε αυτά τα σημεία είναι λάθος καi προσπαθήστε να τον εξομαλύνετε και να τον διορθώσετε όσο μπορείτε σύμφωνα με τις αρχές του feng shui.

14 ερωτήσεις και άνω: ο χώρος σας είναι μπλοκαρισμένος ενεργειακά σε μεγάλο βαθμό επηρεάζοντας πιθανώς όλους τις τομείς της ζωής σας. Ζείτε υπό την επήρεια αρνητικής ενέργειας η οποία αργά ή γρήγορα θα βλάψει και την υγεία σας. Καλό θα είναι να επέμβετε ενεργειακά στον χώρο, είτε μόνοι σας είτε μέσω ενός επαγγελματία ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui, έτσι ώστε να μπορέσετε να εξουδετερώσετε την αρνητική ενέργεια και ο χώρος να λειτουργήσει υπέρ σας.

Πηγή: fengshuiinteriordesign

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κείμενο: Ευθυμία Μισιρλή
Θέμα: Άρθρα

 


sxediastiko