Κομψό διαμέρισμα στο κέντρο του Milano

City-Life p0Η εταιρεία CityLife SpA, συμφερόντων της Generali Group που ανήκει στον ομίλο της Allianz Group, κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της ιστορικής συνοικίας Fiera Milano. Το έργο έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Arata Isozaki, Daniel Libeskind και Zaha Hadid και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών ουρανοξυστών που σχεδιάστικάν για επαγγελματική χρήση και είναι ο Torre Isozaki (Il Dritto, The Straight One), ο Torre Hadid (Lo Storto, The Twisted One) και ο Torre Libeskind (Il Curvo), συγκρότημα κατοικιών, ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης και κέντρα πολλαπλών χρήσεων.

Στο συγκρότημα κατοικιών που σχεδιάστηκε από την μεγάλη αρχιτέκτονα Zaha Hadid, ο Matteo Nunziati υπογράφει τον εσωτερικό σχεδιασμό με έπιπλα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και παράγονται από την εταιρεία NATEVO.
City-Life p01
City-Life p02
City-Life p03
City-Life p04
City-Life p05
City-Life p06
City-Life p07
Το εξαιρετικά ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στοιχείο των επίπλων είναι ο φωτισμός που διαθέτουν αφού είναι εφοδιασμένα με φώτα LED που φωτίζουν διακριτικά το περιβάλλον τους.

Τα χρώματα, τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και οι υφές, που έχει επιλέξει ο Matteo Nunziati, ακολουθούν την κομψότητα και την αρμονία των γραμμών του εξωτερικού σχεδιασμού της Zaha Hadid.
City-Life p08
City-Life p09
City-Life p10
City-Life p11
City-Life p12
City-Life p13
City-Life p14

City Life by Matteo Nunziati:
“Matteo Nunziati signs the revolutionary Interior Design project of one residential apartment that is realized within one of the most prestigious real estate developments in Milan. The apartment is located in the residential complex designed by Zaha Hadid for Citylife.

NATEVO produces a complete range of furnishings designed by MATTEO NUNZIATI that all include one extremely unusual feature: they have been fitted with LED lights that illuminate their surroundings.”

City-Life p15
City-Life p16
City-Life p17
City-Life p18
City-Life p19
City-Life p20
City-Life p21
City-Life p22
City-Life p23

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: matteonunziati.com, homedsgn.com, en.wikipedia.org