Νεανική κατοικία με δυναμικό σχεδιασμό

Interior NVMD-p01

Έργο: Interior NVMD
Αρχιτεκτονικό γραφείο: INT2 architecture
Εμβαδόν:  150 τ.μ
Περιοχή: Zelenograd, Μόσχα, Ρωσία

Τριάντα επτά χιλιόμετρα έξω από την Μόσχα, στην περιφέρεια Zelenograd, που ήταν ένα από τα πιο ισχυρά κέντρα της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, του σχεδιασμού και της κατασκευής ηλεκτρονικών συστημάτων και της μικροηλεκτρονικής στη Σοβιετική Ένωση και θεωρείται η Ρωσική Silicon Valley, το studio INT2 architecture, ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό μίας τριώροφης κατοικίας, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες ενός νεαρού ζευγαριού και των δύο παιδιών του.

Η σχεδιαστική γραφή της νεανικής διεπιστημονικής ομάδας INT2 architecture, που ξεχωρίζει από την νεανικότητα και την δυναμική της, έδωσε στον χώρο μία μινιμαλιστική αισθητική με βιομηχανικά στοιχεία και έντονες επιρροές από την σκανδιναβική σχολή.

Interior NVMD-p02
Interior NVMD-p03
Interior NVMD-p04Interior NVMD-p05
Interior NVMD-p06Interior NVMD-p07
Interior NVMD-p08
Interior NVMD-p09

Τα 150 τ.μ. κατανέμονται σε τρεις ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει ένα άνετο χωλ, ένας ευρύχωρος ενιαίος χώρος με το σαλόνι, την τραπεζαρία, και την κουζίνα, ένα μπάνιο επισκεπτών και ένα δωμάτιο πλυντηρίου κάτω από τις σκάλες. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο, ενώ στη σοφίτα ένα καθιστικό, ένας χώρος γραφείου και ένα ιδιαίτερο μπαρ με πόδια από βαρέλια σε έντονο κόκκινο χρώμα και ένα μπάνιο. Μία μεγάλη βιβλιοθήκη διαχωρίζει το καθιστικό από το βεστιάριο για τα εποχιακά ενδύματα.

Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να διατηρηθεί το μέγιστο ύψος του κτιρίου και να συντηρηθούν τα δομικά στοιχεία του, όπως τούβλα, ξύλινα δοκάρια, δοκοί και επένδυση οροφής, ώστε να παίξουν ενεργό ρόλο στην διακόσμηση.

Interior NVMD-p10
Interior NVMD-p11Interior NVMD-p12
Interior NVMD-p13
Interior NVMD-p14Interior NVMD-p15
Interior NVMD-p16Interior NVMD-p17

Η τελική εικόνα της μοντέρνας κατοικίας που σχεδίασε το νεανικό design team του studio INT2 architecture αντικατοπτρίζει μία οικογένεια με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο ζωής.

Interior NVMD-p18Interior NVMD-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: int2architecture.ru