Διαμέρισμα με θέα όλο το Παρίσι

paris apartment-p01

Έργο: Paris_apartment
Studio: Diff.Studio

Interior Designers: Irina Dzhemesyuk, Vitaly Yurov
Περιοχή: Παρίσι, Γαλλία

Η θέση και η θέα του διαμερίσματος κατέχουν από μόνα τους ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην πολυτελή εικόνα του διαμερίσματος που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, την ανακαίνισή του οποίου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Diff.Studio.

paris apartment-p02
paris apartment-p03
paris apartment-p04
paris apartment-p05

Το interior design του διώροφου διαμερίσματος, γεννήθηκε από τη συνεργασία των Ουκρανών σχεδιαστών Irina Dzhemesyuk και Vitaly Yurov, με στόχο την εικόνα της πολυτέλειας και της κομψότητας.

Το διαμέρισμα του ιστορικού κτιρίου, ενώ έχει διατηρήσει το μοναδικό του χαρακτήρα, μετά τον επανασχεδιασμό του έχει αλλάξει σημαντικά  και έγινε πιο μοντέρνο και κομψό.

paris apartment-p06
paris apartment-p12
paris apartment-p07
paris apartment-p08
paris apartment-p09

Η χρωματική παλέτα πάνω στην οποία δούλεψαν η Irina Dzhemesyuk και ο Vitaly Yurov ήταν το απόλυτο σκούρο χρώμα. Επιλογή που είναι μεν σπάνια στη διακόσμηση των παρισινών κατοικιών, παρ’ όλα αυτά προσθέτει σε πολυτέλεια και ταυτόχρονα εστιάζει την προσοχή στην καταπληκτική θέα.

Το χρώμα έγινε το τέλειο σκηνικό για τις μεταλλικές αποχρώσεις και τα έπιπλα από ορείχαλκο. Χρησιμοποιώντας γυαλισμένο μάρμαρο Nero Portoro, σκούρο γυαλί, πατίνα από ορείχαλκο σε συνδυασμό με ένα υπέροχο δρύινο παρκέ δημιουργήθηκε ένας κομψός χώρος διαβίωσης.

paris apartment-p10
paris apartment-p11
paris apartment-p13

Η επιλογή των επίπλων, των φωτιστικών, των έργων τέχνης, αλλά και των επί μέρους αντικειμένων, αποδίδουν την εικόνα ενός ιδιαίτερου, κομψού και πολυτελούς διαμερίσματος.

Οι Ουκρανοί  Interior Designers Irina Dzhemesyuk και Vitaly Yurov, εστίασαν την προσοχή τους πάνω σε κάθε ένα στοιχείο, σε κάθε χρωματικό τόνο και σε κάθε αντικείμενο με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα αρμονικό και λειτουργικό περιβάλλον, που θα αναγκάζει σχεδόν το βλέμμα να εστιάσει πάνω στην φωτεινή θέα της Γαλλικής πρωτεύουσας και του Πύργου του Άιφελ.

paris apartment-p15
paris apartment-p16
paris apartment-p17
paris apartment-p18
paris apartment-p19

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: behance.net