Ανακαίνιση δώματος 15 τ.μ., στα Εξάρχεια

renovation studio-p01

Studio: A-team Architects
Αρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Γεώργιος Σταματάκης, Κατερίνα Καρανίκου
Εμβαδόν: 15m2
Περιοχή: Εξάρχεια, Αττική
Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης

Το δώμα, αυτό το πολύ μικρό δωματιάκι στην ταράτσα των πολυκατοικιών  αποτελούσε τον κρυφό πόθο των νεαρών παιδιών γιατί σηματοδοτούσε την ελευθερία της εφηβείας.

renovation studio-p02
renovation studio-p03
renovation studio-p04
renovation studio-p05

Μια γκαρσονιέρα 15 τ.μ., με αποκλειστική χρήση της ταράτσας, στο δώμα μιας πολυκατοικίας στην περιοχή των Εξαρχείων, που έχει θέα από τον Λυκαβηττό έως τον Πειραιά, αναδιαμορφώθηκε από το studio A-team Architects.

Αναζητώντας τα όρια ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, ο Γεώργιος Σταματάκης και η Κατερίνα Καρανίκου, σχεδίασαν δύο χώρους συμπληρωματικούς που επικοινωνούν μέσω της δίφυλλης μπαλκονόπορτας.

renovation studio-p06
renovation studio-p07
renovation studio-p08
renovation studio-p09
renovation studio-p10

Εσωτερικά, η επιλογή των χρωμάτων, των υφασμάτων, των διακοσμητικών και των ειδικών κατασκευών, δημιουργεί ένα χώρο ολοκληρωμένο που θυμίζει την σχεδιαστική αρτιότητα των ακριβών δωματίων ενός ξενοδοχείου.

renovation studio-p11
renovation studio-p12

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: a-team.gr