Ξεχωριστός επαγγελματικός χώρος σε κοντέινερ

shipping container by b.ap-p01

Έργο: Shipping Container Into Sales Gallery
Studio: B.AP estudio de arquitectura interiorismo y equipamiento
Ομάδα έργου: Santiago Bertotti, Agustina Allende Posse
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Maia Berg, Fernando Zapata
Εταιρεία: Estancia el Terrón
Περιοχή: Mendiolaza, Córdoba, Αργεντινή
Φωτογράφος: Gonzalo Viramonte

Το αρχιτεκτονικό γραφείο B.AP estudio de arquitectura interiorismo y equipamiento, μετέτρεψε ένα κοντέινερ σε γραφείο παρουσίασης έργου της εταιρείας Estancia el Terrón, που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή Mendiolaza, ένα μεγάλο αθλητικό και ψυχαγωγικό κέντρο με ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Αργεντινής, με γυμναστήρια, κέντρα spa, πισίνες, γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, Club House και αρκετά άλλα τμήματα για δραστηριότητες άθλησης και χαλάρωσης.

shipping container by b.ap-p02
shipping container by b.ap-p03
shipping container by b.ap-p04
shipping container by b.ap-p05
shipping container by b.ap-p06
shipping container by b.ap-p07

Οι αρχιτέκτονες Santiago Berroti και Agustina Allende Posse τοποθέτησαν το κοντέινερ κάτω από δύο μεγάλα δέντρα με θέα στην κοιλάδα, όπου θα βρίσκεται η μελλοντική ανάπτυξη, επιδιώκοντας έτσι να αφήσει στο τοπίο τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την εισαγωγή στην παρουσίαση του έργου.

Γιαυτόν το λόγο τοποθέτησαν και στα δύο πλευρικά τοιχώματα μεγάλες τζαμαρίες οι οποίες επιτρέπουν την θέα σε όλη την υπό αξιοποίηση περιοχή. Οι προσεκτικά σχεδιασμένοι εξωτερικοί χώροι φέρνουν σε επαφή τους επισκέπτες με το φυσικό τοπίο και τους προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

shipping container by b.ap-p09
shipping container by b.ap-p10
shipping container by b.ap-p11
shipping container by b.ap-p12
shipping container by b.ap-p13
shipping container by b.ap-p15
shipping container by b.ap-p16

Στο εσωτερικό, ο επιμήκης χώρος, χωρίζεται σε δύο τομείς. Ο ένας είναι η αίθουσα αναμονής, με δύο καρέκλες και μικρά ξύλινα σκαμπό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως coffee table, με διακοσμητικά που έχουν σχεδιαστεί από το studio B.AP και ένα φωτεινό πολύχρωμο χαλί, που μπορεί να λειτουργήσει και ως δεύτερο σημείο επαγγελματικής συνάντησης.

Από την άλλη πλευρά, ένα μασίφ ξύλινο τραπέζι που περιβάλλεται από ψάθινες καρέκλες, λειτουργεί ως χώρος συμβουλίου. Τα υλικά κατασκευής, το ξύλινο δάπεδο, τα διακοσμητικά, τα χρώματα και η άμεση επαφή με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να συζητήσουν το project.

shipping container by b.ap-p18

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: interioresbap.com