Το ξεχωριστό διαμέρισμα του νεαρού προγραμματιστή

mathematicians bachelor pad-p01

Έργο: Mathematician’s Bachelor Pad
Studio: Inspired Interiors
Interior Designer: Emily Mackie
Περιοχή: Σικάγο, Ιλινόις, USA
Φωτογράφος: Dustin Halleck

Το studio Inspired Interiors ανέλαβε να διαμορφώσει μία μεζονέτα που διαθέτει εξαιρετική θέα και βρίσκεται στο κέντρο του Σικάγου, για έναν προγραμματιστή αλγορίθμων.

mathematicians bachelor pad-p02
mathematicians bachelor pad-p03
mathematicians bachelor pad-p04
mathematicians bachelor pad-p05

Η Emily Mackie αναζήτησε τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του νεαρού μαθηματικού, ανέλυσε την καθημερινή του λειτουργία, τις επιθυμίες του, καθώς επίσης και τις αισθητικές του επιλογές.

Αυτό την οδήγησε να σχεδιάσει ένα διαμέρισμα με βιομηχανική ατμόσφαιρα, επιλεγμένα έπιπλα γνωστών σχεδιαστών και διεθνών οίκων, αλλά και έπιπλα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

mathematicians bachelor pad-p08
mathematicians bachelor pad-p09
mathematicians bachelor pad-p10
mathematicians bachelor pad-p11

Τρία ήταν τα στοιχεία που έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψη κατά την φάση του σχεδιασμού: ο ιδιοκτήτης αγαπά ιδιαίτερα το διάβασμα με αποτέλεσμα να τελειώνει περισσότερα από 100 βιβλία τον χρόνο, θέλει να απολαμβάνει δείπνα και χαλαρές συζητήσεις με τους φίλους του και έχει αδυναμία στην συλλογή έργων graffiti art.

Η δημιουργία εστιακών σημείων για το διάβασμα και την χαλάρωση με ειδικές κατασκευές επίπλων από ανακυκλωμένα υλικά, όπως η δερμάτινη πολυθρόνα με την πλευρική στήριξη που κατασκευάστηκε από ένα κάθισμα Porsche του 1970 και συνδυάζεται με ένα vintage φωτιστικό του 1930 ή η χειροποίητη τραπεζαρία που κατασκευάστηκε από μία παλιά πόρτα και συνδυάζεται με καρέκλες του Philippe Starck, είναι μερικά από τα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα νεανικό και δυναμικό διαμέρισμα.

mathematicians bachelor pad-p12
mathematicians bachelor pad-p13
mathematicians bachelor pad-p14
mathematicians bachelor pad-p15

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: inspiredinterior.com