Ρετιρέ στα Εξάρχεια

renovation of an apartment in exarchia-p01

Έργο: Ρετιρέ στα Εξάρχεια
Studio: Cadu architects
Αρχιτέκτων: Γιάννης Παπαγιαννάκης
Περιοχή: Εξάρχεια, Αθήνα
Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

Το διαμέρισμα - ρετιρέ που ανακαινίστηκε από το studio Cadu architects, βρίσκεται σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια και διέθετε εξαρχής καλή διαρρύθμιση και ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και υλικά, με βασικό πλεονέκτημα τη μεγάλη βεράντα στην πρόσοψη.

renovation of an apartment in exarchia-p02
renovation of an apartment in exarchia-p03
renovation of an apartment in exarchia-p04
renovation of an apartment in exarchia-p05

Στόχος της ανακαίνισης ήταν με ένα περιορισμένο προϋπολογισμό να αποδοθεί στους χρήστες ένα διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών χωρίς να χαθεί η "αίσθηση" της εποχής του.

Επιλέχθηκε να διατηρηθεί η αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

renovation of an apartment in exarchia-p06
renovation of an apartment in exarchia-p07
renovation of an apartment in exarchia-p08

Το λουτρό και η κουζίνα ανακαινίστηκαν πλήρως και έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις (σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα) ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.

renovation of an apartment in exarchia-p11
renovation of an apartment in exarchia-p11
renovation of an apartment in exarchia-p13

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: cadu.gr