Ανακαίνιση διαμερίσματος 100 τ.μ. στην Νέα Σμύρνη

anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p01

Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος 100 τ.μ. στην Νέα Σμύρνη
Studio: Επίκυκλος
Εμβαδόν: 100 τ.μ.
Περιοχή: Νέα Σμύρνη, Αττική

Η νέα χωροταξία του διαμερίσματος το μετέτρεψε σε μια μοντέρνα κατοικία για μια τριμελή οικογένεια. Ο τοίχος που διαχώριζε την κουζίνα από το καθιστικό καταργήθηκε δημιουργώντας έναν ενιαίο μεγάλο χώρο όπου συγκεντρώνονται πολλές καθημερινές δραστηριότητες.

anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p02
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p03
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p04
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p05

Το καθιστικό, η κουζίνα, η τραπεζαρία και το γραφείο έγιναν μια επιφάνεια όπου η μία λειτουργία διαδέχεται και συμπληρώνει την άλλη. Στην είσοδο μια έξυπνη ντουλάπα γίνεται χώρος στάθμευσης του ποδηλάτου, laundry, παπουτσοθήκη και γκαρνταρόμπα και αποτελεί μια συνέχεια του τοίχου που οδηγεί στους ιδιωτικούς χώρους της κατοικίας όπου φιλοξενείται το λουτρό, η master κρεβατοκάμαρα και το παιδικό υπνοδωμάτιο.

Τα χρώματα του σπιτιού γήινα, γκρι αναδεικνύονται μέσα από υλικά όπως το μέταλλο, το ξύλο και την πέτρα. Όλες οι παραγωνίες της μιας πλευράς του διαμερίσματος έχουν γίνει ωφέλιμοι χώροι με την δημιουργία της ντουζιέρας στο λουτρό και μιας ντουλάπας – θαλάμου στο master υπνοδωμάτιο.

anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p06
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p09
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p11

Το αποτέλεσμα της ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε από την τεχνική εταιρεία Επίκυκλος, είναι ένα διαμέρισμα φιλόξενο και μοντέρνο, που χαρίζει την αίσθηση της αρμονίας και της ζεστασιάς.

anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p12
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p14
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p15
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p16
anakainisi-diamerismatos-stin-nea-smyrni-p17

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: epikyklos.gr