Διαμέρισμα με μαγευτική θέα

russian hill apartment-p01

Έργο: Taylor street apartment
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Mark Horton Architecture
Αρχιτέκτων: Mark Horton
Interior Design: Lisa Staprans Design
Interior Designer: Lisa Staprans
Εταιρεία: Moroso Construction
Περιοχή: San Francisco, Καλιφόρνια, USA
Φωτογράφος: Bruce Damonte

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Russian Hill και η θέση του το βοηθά να έχει πανοραμική θέα στην Bay Bridge, στο ιστορικό Alcatraz και μία σχεδόν σφαιρική θέα στο Σαν Φρανσίσκο.

russian hill apartment-p03
russian hill apartment-p04
russian hill apartment-p05
russian hill apartment-p07
russian hill apartment-p08

Ο επανασχεδιασμός και η ριζική ανακαίνιση του διαμερίσματος έγινε σε συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου Mark Horton Architecture, της interior designer Lisa Staprans και της εταιρείας Moroso Construction.

Για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλα ανοίγματα, προς όφελος της καλύτερης εκμετάλλευσης της θέας, οι μελετητές κατήργησαν τους τοίχους που έκλειναν την θέα και αντικατέστησαν όλα τα παράθυρα με πολυστρωματικούς υαλοπίνακες για ιδανική θερμο-ηχομόνωση.

russian hill apartment-p11
russian hill apartment-p12
russian hill apartment-p13
russian hill apartment-p14

Χαλκός, ξύλο ευκαλύπτου για τα ντουλάπια και τις επενδύσεις και ξύλο καρυδιάς στα δάπεδα, είναι τα βασικά κατασκευαστικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν με στόχο να προσφέρουν μία ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα είναι τόσο διακριτικά που δεν ανταγωνίζονται την φυσική ομορφιά.

Συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρίζουν την δημόσια από την ιδιωτική ζώνη, ειδικές κατασκευές επενδύσεων με γλυπτική φόρμα, φωτιστικά σώματα και τζάκι, ειδικά σχεδιασμένα για να ολοκληρώνουν την διακόσμηση που δεν δεσμεύει, αλλά αντίθετα αφήνει ελεύθερο το βλέμμα να περιπλανηθεί στην πόλη.

russian hill apartment-p15
russian hill apartment-p16
russian hill apartment-p17
russian hill apartment-p18
russian hill apartment-p19
russian hill apartment-p21

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: mh-a.com