Μεταμόρφωση τυπικού διαμερίσματος

backlight apartment-p01

Έργο: Backlight Apartment
Αρχιτεκτονικό γραφείο: 2BOOKS design
Αρχιτέκτων: Jeff Weng
Αρχιτέκτων έργου: Xu Su Ning
Περιοχή: Ταϊπέι, Ταϊβάν
Φωτογράφος: Highlite Images

Το Backlight Apartment είναι ένα μινιμαλιστικό διαμέρισμα που βρίσκεται στην Ταϊπέι της Ταϊβάν και η εσωτερική του διαμόρφωση φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου 2BOOKS design.

backlight apartment-p02
backlight apartment-p03
backlight apartment-p04

Ο αρχιτέκτων Jeff Weng που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος, είχε να αντιμετωπίσει τον κακό σχεδιασμό και τα σκοτεινά σημεία, μειονεκτήματα ενός διαμερίσματος που η σχεδιαστική του φόρμα απαντάται ιδιαίτερα συχνά στην Ταϊβάν.

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης ήθελε να δοθεί λύση στα σημεία που δεν είχαν άμεσο ηλιακό φως και να υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης για τα παιδικά παιχνίδια, τα βιβλία και τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό. 

backlight apartment-p06
backlight apartment-p07
backlight apartment-p08
backlight apartment-p09

Η λύση των γυάλινων τοίχων ήταν μονόδρομος για την σχεδιαστική ομάδα, γιατί και το φυσικό φως δεν εμποδίζεται και αντανακλάται οπότε πολλαπλασιάζεται, αλλά και μεγιστοποιείται ο χώρος από την κατάργηση των τοίχων.

Ειδικά σχεδιασμένοι ξύλινοι αποθηκευτικοί χώροι, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία, έτσι ώστε εκτός από την αποθήκευση να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως καθίσματα.

backlight apartment-p11
backlight apartment-p12
backlight apartment-p13
backlight apartment-p14
backlight apartment-p15

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: 2booksdesign.com.tw