Σύγχρονος σχεδιασμός σε διαμέρισμα του 1910

espace panet-p01

Έργο: Espace Panet
Studio: Anne Sophie Goneau Design
Interior designer: Anne Sophie Goneau
Εμβαδόν: 96 τ.μ.
Περιοχή: Montreal, Καναδάς
Φωτογράφος: Adrien Williams

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μίας τριώροφης κατοικίας που κατασκευάστηκε το 1910 και η πρόκληση για την interior designer Anne Sophie Goneau ήταν να ανακαινίσει το διαμέρισμα με σεβασμό στην αρχιτεκτονική ιστορία του κτιρίου.

espace panet-p02
espace panet-p03
espace panet-p04
espace panet-p06

Κατά την κατεδάφιση, οι πρώτες ύλες, που ανακαλύφθηκαν έδειξαν ξεκάθαρα ότι κάθε δωμάτιο έχει τα οπτικά του όρια που αλληλοεπικαλύπτονται στρατηγικά με τα παρακείμενα δωμάτια, βελτιστοποιώντας την χωρική διάταξη.

Τα γυάλινα τοιχώματα, χάρη στη διαφάνειά τους, τονίζουν την ασάφεια των χωρικών ορίων. Η εμφανής ξύλινη δομή, που αντικατέστησε έναν εσωτερικό τοίχο, σηματοδοτεί την περιοχή κυκλοφορίας.

espace panet-p07
espace panet-p08
espace panet-p09
espace panet-p11

Στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης αναπτύσσονται τέσσερις ζώνες με ξεχωριστές λειτουργίες. Το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και ο χώρος μελέτης. Τα γυάλινα χωρίσματα επιτρέπουν την ανεμπόδιστη μεταφορά του φυσικού φωτός.

Η προσθήκη ενός παραθύρου πλήρους ύψους στο υπνοδωμάτιο επιτρέπει το φυσικό φως να εξαπλωθεί σε όλο τον όροφο. Η χαλύβδινη σκάλα είναι ειδική κατασκευή και δίνει πρόσβαση στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

espace panet-p12
espace panet-p13

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: asgoneaudesign.com