Προσθήκη ορόφου, σε παλιά κατοικία.


oxi3
Πόσα τέτοια παλιά σπίτια δεν έχουμε δει στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας? Σπίτια κτισμένα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σπίτια παλιά που έχουμε θαυμάσει. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν να τα ανακαινίσουν, κάποιοι άλλοι να τα δώσουν αντιπαροχή για μοντέρνα lofts.

Την συγκεκριμένη κατοικία, οι ιδιοκτήτες της, θέλησαν να την αναπαλαιώσουν και να την επεκτείνουν για να πληροί τις ανάγκες τους.

Η αρχιτεκτονική ομάδα που ανέλαβε το έργο, μελέτησε, αναπαλαίωσε και επέκτεινε την κατοικία με πολύ σεβασμό για να μη αλλοιωθεί το αρχικό κτίσμα.

Η επέκταση έγινε στον πάνω όροφο και περιλαμβάνει το master υπνοδωμάτιο με το μπάνιο του, ένα μικρό w.c. και μία μεγάλη βεράντα με ξύλινο πάτωμα.

6
Στον ισόγειο χώρο η αναδιοργάνωση των λειτουργιών έγινε για να προσαρμοστεί το σπίτι σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής. Έγιναν οι απαραίτητες καθαιρέσεις τοίχων, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ιδιαίτερα ο αρχικός του σχεδιασμός.

Από την είσοδο, ο επισκέπτης βλέπει το αίθριο της κατοικίας, εκατέρωθεν της οποίας είναι η κουζίνα και το ένα υπνοδωμάτιο.

Η κουζίνα άνοιξε με την καθαίρεση του τοίχου και έγινε ενσωματώθηκε σε ένα μεγάλο ενιαίο καθημερινό χώρο, που περιλαμβάνει το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Οι αρχιτέκτονες δεν έκαναν προσπάθεια να κρύψουν την προσθήκη ορόφου, σχεδιάζοντας μια οπτική συνέχεια. Η νεόκτιστη προσθήκη γίνεται αντιληπτή, ως ένας νέος όγκος που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας παρέμβασης, επιτρέποντας ένα διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.
.
Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα
Αρχιτέκτων: Estudio BaBO

Περιοχή: Μπουένος Άιρες
Πηγή: estudiobabo.com