Μετατροπή μικρού βιομηχανικού χώρου, σε σικάτο loft

showroom can felipa-p01

Έργο: Showroom Can Felipa
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Estudio de Creacion Josep Cano
Αρχιτέκτων: Josep Cano
Εμβαδόν: 60 τ.μ.
Περιοχή: Poblenou, Βαρκελώνη, Ισπανία
Φωτογράφος: Jordi Miralles

Στην γειτονιά της Βαρκελώνης, Poblenou, που κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης του 19ου αιώνα ήταν το επίκεντρο της καταλανικής και ιβηρικής βιομηχανίας, κερδίζοντας έτσι το προσωνύμιο «Καταλανικό Μάντσεστερ», ο αρχιτέκτων Josep Cano, μετέτρεψε έναν βιομηχανικό χώρο 60 τ.μ., σε ένα σικάτο loft.  

showroom can felipa-p02showroom can felipa-p03showroom can felipa-p04showroom can felipa-p06showroom can felipa-p07showroom can felipa-p08

Στον μικρό βιομηχανικό χώρο που το ύψος είναι ο πρωταγωνιστής το design team του γραφείου Estudio de Creacion Josep Cano, έκανε μια προσεκτική παρέμβαση, κατά την οποία η αποκατάσταση των αρχικών στοιχείων προσεγγίζει με αξιώσεις την ουσία της σοφίτας.

Η ενσωμάτωση δομών, νέων υλικών και χρωμάτων, χαρίζουν στον χώρο φωτεινότητα, παρά την χρωματική ομοιομορφία. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος με γαλήνιο και φιλόξενο περιβάλλον.

showroom can felipa-p09showroom can felipa-p11showroom can felipa-p12showroom can felipa-p13showroom can felipa-p14showroom can felipa-p16

Η πρόσβαση στο πατάρι, γίνεται μέσα από μια μεταλλική σκάλα με πολύ λεπτή διατομή, έτσι που τελικά να δείχνει σαν να είναι ένα φύλλο χαρτιού. Η πρόθεση του Josep Cano δεν ήταν να την κρύψει, αλλά να την μετατρέπει σε γλυπτό που θα πρωταγωνιστεί στον χώρο.

Η επέκταση του αρχικού παταριού, δημιούργησε ένα άνετο γραφείο δύο θέσεων, με το υπνοδωμάτιο και την γκαρνταρόμπα να ολοκληρώνουν τους πιο ιδιωτικούς χώρους. 

showroom can felipa-p17showroom can felipa-p18-1showroom can felipa-p19

ΠΡΙΝ

showroom can felipa-p22

ΜΕΤΑ

showroom can felipa-p21

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: josepcano.com