Δύο Κατοικίες στην Άνοιξη Αττικής.


React_Arxhitects_9
Ότι ξέρατε για τα σπίτια κουτιά και τις ομοιόμορφες κατασκευές, ξεχάστε το. Αν φαντάζεστε ένα σπίτι συμβατικό, θα εκπλαγείτε. Αν αναζητάτε το διαφορετικό με δόσεις αντισυμβατικότητας, θα το ερωτευτείτε.

Οι React Arxhitects, δεν σχεδίασαν δύο τυπικές, αλλά δύο διαφορετικές σχεδιαστικά κατοικίες, πέρα και μακρυά από την φιλοσοφία του «ίδιου» και της αντιγραφής.

Η οπισθοχώρηση των κατοικιών από τον δρόμο, έγινε για να δημιουργηθεί μια μεγάλη αυλή και η υψομετρική υποβάθμιση για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Μέταλλο, σκυρόδεμα, τζάμι και χρώμα είναι τα δομικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις κατοικίες. Κατοικίες που καθρεπτίζει η μία την άλλη.

React_Arxhitects_11
Μεγάλες τζαμαρίες και ασύμμετρα ανοίγματα, επιτρέπουν την ενοποίηση του εσωτερικού των κτιρίων με τον περιβάλλοντα χώρο. Η δημιουργία των ιδιαίτερων ανοιγμάτων χαρίζουν ένα σκηνογραφικό τρόπο, οπτικής ενοποίησης.

Βιομηχανικά υλικά, ασυνήθιστα για κατοικίες, δένουν ευχάριστα τον βιομηχανικό σχεδιασμό με την καθημερινότητα και την αισθητική, δημιουργώντας ένα πλέγμα οικειοποίησης.

Οι αρχιτέκτονες Νατάσσα Δεληγιάννη και Γιώργος Σπυρίδωνος, κατάφεραν τόσο μέσα από την διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, όσο και από την χρήση των βιομηχανικών υλικών, να δημιουργήσουν δύο κατοικίες που σε πρώτη ανάγνωση ξαφνιάζουν ενώ παράλληλα τα ζωντανά και ζεστά χρώματα δημιουργούν ένα αίσθημα εξικίωσης.
 
 
 
 
 
Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Έργο: Δύο Κατοικίες στην Άνοιξη Αττικής
Τοποθεσία: Άνοιξη, Αττικής
Εμβαδόν Κτιρίων: 800,00 Μ2
Εμβαδόν Οικοπέδου: 1.000,00 Μ2
Αρχιτεκτονική Μελέτη: React Architects
Στατική Μελέτη: Κ. Μυλωνάς - Εμ. Φαρασόγλου - Ι. Πριονάς & Συνεργάτες Ε/Ε
Η/Μ Μελέτη: Δ. Γρηγοριάδης
Φωτογραφίες: Ηλίας Χανδέλης
Πηγή: archdaily.com