Ρετιρέ σκαρφαλωμένο στο βουνό.

haifa-pitsou_p01  

Ρετιρέ, μεγάλο, φωτεινό, σύγχρονο και με συναρπαστική θέα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Η κατοικία τον 185 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή Denya στην Χάϊφα και μπροστά της ανοίγεται η πόλη και η Μεσόγειος.

Η ιδιοκτήτρια ζήτησε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Pitsou Kedem, να διαμόρφωσει μια σύγχρονη, άνετη και φωτεινή κατοικία, που να εκμεταλλεύονται όσο το δυνατό περισσότερα δωμάτια την θέα, που ανοίγεται ανεμπόδιστα μπροστά από το διαμέρισμα.

Οι πιο βασικοί ιδιωτικοί χώροι, τοποθετήθηκαν κατά μήκος του μπαλκονιού και οι τοίχοι έγιναν από μονοκόματα υαλοπετάσματα και μεγάλες μπαλκονόπορτες.

Το γραφείο της ιδιοκτήτριας παρ’ ότι τοποθετήθηκε στην πίσω πλευρά, δίπλα από την κρεβατοκάμαρα με την χρήση μια μεγάλης δίφυλλης πόρτας, που από την πλευρά του γραφείου ντύθηκαν με καθρέπτη, επικοινωνεί με τον εξωτερικό χώρο και κλέβει θέα.


Το λευκό, επικρατεί παντού και λίγα είναι τα χρωματικά στοιχεία που διαταράσουν την απόλυτη λευκότητα. Παρ΄ όλα αυτά η κατοικία δεν έχει χρωματική μονοτονία, αλλά φωτεινή λαμπρότητα επιτρέποντας στα χρώματα του ουρανού να αντανακλούν παντού.

Ένας κύβος που κρύβει ντουλάπια και το home cinema, τοποθετήθηκε ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, προσφέροντας ένα έξυπνο και πρακτικό διαχωριστικό.

Στο μπαλκόνι το άσπρο βότσαλο, προσθέτει μία χαλαρωτική πινελιά και παίζοντας με την γραμμή του ορίζοντα, είναι σαν να τοποθετεί το μπαλκόνι πάνω στην θάλασσα.


  Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή:  pitsou.com