Βιομηχανικό design με εκλεκτικό ύφος.

Eclectic-Apartment-in-Budapest p01Στην ερώτηση τι είναι το εκλεκτικό ύφος στην εσωτερική διακόσμηση, η απάντηση είναι πολύ απλή. Είναι ο συνδυασμός πολλών διακοσμητικών τάσεων και μορφών σε ένα χώρο. Η συνήθης χρήση του γίνεται όταν δεν υπάρχει ένα αγαπημένο στυλ διακόσμησης, αλλά πολλά. Βέβαια αυτή η προσπάθεια απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην οδηγηθεί στο κιτς, αλλά να γίνει αυτό που ονειρευτήκατε. Ένας όμορφος, διαφορετικός και εξατομικευμένος χώρος.

Αυτόν ακριβώς τον διακοσμητικό δρόμο, διάλεξε και ο Sabag Shay, όταν ξεκίνησε την μετατροπή ενός βιομηχανικού χώρου σε κατοικία στο κέντρο της Βουδαπέστης. Χώρος ανοικτός και φωτεινός με γυάλινους διαχωριστικούς τοίχους που εκμεταλλεύονται στο έπακρο το φυσικό φως. Τα δυνατά βιομηχανικά στοιχεία του χώρου ισορροπούν από την επιλογή των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων.

Παλιά τούβλα, επιφάνειες σκυροδέματος, ξύλινη οροφή, εκτεθειμένες μεταλλικές σωληνώσεις στην οροφή, λιτό σύστημα θέρμανσης, inox, χαλκός, γυαλί και μασίφ ξύλο, παλιά κηροπήγια και μεταλλική μπανιέρα, κρυστάλλινος πολυέλαιος και παλιοί ηλεκτρικοί διακόπτες, vintage και σύγχρονα αντικείμενα, όλα σωστά συνδυασμένα μεταξύ τους, αποδίδουν ένα αρμονικό σύνολο.

Ο Shay Sabag κατάφερε να αναμίξει διαφορετικά υλικά, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα και να μετατρέψει τα 200 τ.μ. του βιομηχανικού χώρου, σε έναν εξατομικευμένο χώρο με εκλεκτικό δυναμισμό.
Eclectic-Apartment-in-Budapest p01
Eclectic-Apartment-in-Budapest p02
Eclectic-Apartment-in-Budapest p03
Eclectic-Apartment-in-Budapest p04
Eclectic-Apartment-in-Budapest p05
Eclectic-Apartment-in-Budapest p06
Eclectic-Apartment-in-Budapest p07
Eclectic-Apartment-in-Budapest p08
Eclectic-Apartment-in-Budapest p09
Eclectic-Apartment-in-Budapest p10
Eclectic-Apartment-in-Budapest p11
Eclectic-Apartment-in-Budapest p12
Eclectic-Apartment-in-Budapest p13
Eclectic-Apartment-in-Budapest p14
Eclectic-Apartment-in-Budapest p15

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: homedsgn.com