Φινετσάτο διαμέρισμα με θέα

beck-residence-p01Με την θέση του οικοπέδου να είναι σκαρφαλωμένη ψηλά, πάνω από τον κόλπο Corona del Mar, το διαμέρισμα διαθέτει μία εξαιρετική θέα.

Η ανακαίνιση ήταν επιβεβλημένη, για να αποκτήσει τη φινέτσα και τη λειτουργικότητα που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Επιπλέον ζήτησαν από την αρχιτεκτονική ομάδα, ο χώρος να υποστηρίζει τις πρωινές επαγγελματικές τους δραστηριότητες, χωρίς να χάνει τίποτα από την ηρεμία, την αίσθηση χαλάρωσης  και την ομορφιά της πραγματικής εστίας.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν πλήρως αναδιαμορφωθεί σε ένα ανοικτό σχέδιο, με την είσοδο να ανοίγει σε ένα χώρο με διπλό ύψος. Στο τελείωμα της σκάλας βρίσκεται  το γραφείο των ιδιοκτητώνκαι οι ιδιωτικοί χώροι.

Συρόμενες πόρτες και χωρίσματα, απομονώνουν τους χώρους και οριοθετούν την χωρική διάταξη του διαμερίσματος. Η επιλογή των ελαφριών χωρισμάτων δείχνει την ελευθερία που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες.

Το διαρκώς μεταβαλλόμενο παιχνίδι του φωτός στις επιφάνειες, τα χρώματα της πόλης, οι σκιές, τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, η αρχιτεκτονική ομάδα Horst Architects, τα έκανε μέρος της αρχιτεκτονικής της, αποδίδοντας με τον ανοικτό σχεδιασμό της, ένα διαμέρισμα με εξωστρεφή χαρακτηριστικά.

beck-residence-p02
beck-residence-p03
beck-residence-p04
beck-residence-p05
beck-residence-p06

The Beck Residence by Horst Architects.

Perched atop a rocky seaside promontory, this loft renovation is an efficient response to the problem of limited space with simplicity and restraint being the guiding principles of the design solution. The clients requested a design which would accommodate office work by day and intimate social and familial gatherings by night. The interior spaces have been completely reconfigured into an open plan evolving around a double height entry volume containing the principal stairway.

beck-residence-p07
beck-residence-p08
beck-residence-p09
beck-residence-p10
beck-residence-p11
beck-residence-p11-1
beck-residence-p12
beck-residence-p13
beck-residence-p14
beck-residence-p15
beck-residence-p16

Αρχιτέκτων: Horst Architects
Τοποθεσία: Corona del Mar, California
Πηγή: homedsgn.com

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα