Κορίτσι ζόρικο.

KORITSI-ZORIKOΗ συγγραφέας Μαριάννα Παπουτσοπούλου, έγραψε για το «Κορίτσι ζόρικο» που είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της Ματίνας Νίκα ότι «η γραφή του είναι στα όρια της ποιητικής πρόζας, μια δυνατή, πλούσια, μοντερνική γραφή»

Με μια ελληνική γλώσσαν σαν κόσμημα απαστράπτον, η συγγραφέας καταδύεται στις ρίζες της -Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Πόρος- και με μια αυθεντική, χειραφετημένη, γυναικεία ματιά μάς χαρίζει ιστορίες για σχέσεις ανθρώπων απρόβλεπτες και όμως καθημερινές.

Τριάντα μία ιστορίες για αισθήματα, πάθη, λόγια ρομαντικά ή έξω από τα δόντια, για ματαιωμένες προσδοκίες αλλά και για μια σούπερ-σταρ ανεξαρτήτως εποχής...

Στις ιστορίες κυριαρχούν τα θέματα των καθημερινών σχέσεων που είναι γεμάτες από αντιθέσεις και συγκρούσεις, όπου γυναίκες και άντρες, προσπαθώντας να βρουν μια ισορροπία στην επαφή τους, σκοντάφτουν στα πιο απρόσμενα εμπόδια.

Ο έρωτας, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που αν και βρίσκεται στη μέση ηλικία, δεν έχει χάσει το παραμικρό από το αντισυμβατικό πνεύμα της, αλλά και από τους πόθους ή τις επιθυμίες της νιότης της, είναι το κυρίαρχο στοιχείο των κειμένων.

Ο τίτλος του βιβλίου «Κορίτσι ζόρικο», είναι έμπνευση από το τραγούδι των Πλέσσα - Δασκαλόπουλου, που έγινε επιτυχία από την Ζωζώ Σαπουντζάκη και ταιριάζει απόλυτα με τις ιστορίες και την αέναη διαμάχη αρσενικού - θηλυκού.

MATINA-NIKA-1Η Ματίνα Νίκα σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάστηκε στον Τουρισμό. Περνάει μεγάλα διαστήματα στον Πόρο Τροιζηνίας που είναι ο τόπος καταγωγής της αν και διαμένει μόνιμα στο κέντρο της Αθήνας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τίτλος: Κορίτσι ζόρικο
Συγγραφέας: Ματίνα Νίκα
Επιμέλεια σειράς: Ιορδάνης Κουμασίδης
Εκδόσεις: Λογότεχνον

logo-3d-small