Η Λεγεώνα των Ψυχών

i-legeona-ton-psichonΗ Λεγεώνα των Ψυχών είναι επαναστατική οργάνωση.
Σκοπός της δεν είναι να ανατρέψει το υπάρχον ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά να πείσει τους πολίτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα ευτυχούς διαβίωσης και επιβίωσης ότι μπορούν, αυτοί οι ίδιοι, να το καταστρέψουν.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Κατεδαφίζει κτίρια, ληστεύει τράπεζες, καταστρέφει την κρατική υπηρεσία προσωπικών δεδομένων, βάφει κόκκινο το κοινοβούλιο και, όταν δεν μπορεί να το αποφύγει, σκοτώνει.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ομάδα εφήβων.
Έντεκα ιδιαίτερα ταλαντούχοι έφηβοι, ιδιοφυείς ίσως, που προέρχονται από κάθε κοινωνική τάξη. Μετανάστες, τσιγγάνοι, μικροαστοί και μεγαλοαστοί, όλοι απόβλητοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι πάντα υπάρχει μια εναλλακτική λύση, καλύτερη από την «καλύτερη δυνατή κοινωνία».

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι το δημιούργημα του Δασκάλου.
Ενός ανθρώπου που γνώρισε την κοινωνική αναγέννηση – καθώς και τον πρόωρο θάνατο – της δεκαετίας του εξήντα. Που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έζησε στο δάσος, στην έρημο και στη θάλασσα – με ανθρώπους που κατείχαν μόνο όσα είχαν ανάγκη – και βίωσε την αδυναμία τους να αντιδράσουν στην αυτάρεσκη λαίλαπα του δυτικού πολιτισμού.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ένα μυθιστόρημα.
Ένα μυθιστόρημα για μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία. Για έναν διόλου θαυμαστό και διόλου καινούριο κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ιστορία πίστης.
Της πίστης ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να παλέψεις γι’ αυτά. Της βεβαιότητας ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το αλλάξεις μόνος σου.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ο προπομπός του κόσμου που έρχεται.

Τρέχοντας – κι ας κουτσαίνει.

i-legeona-ton-psichon-1Ο Γελωτοποιός (1975-), διαδικτυακό ψευδώνυμο ενός εγγονού της Πηνελόπης Δ. είναι ο γνωστός blogger "sanejoker". Έχει γράψει πολλά βιβλία που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και την "Λεγεώνα των ψυχών" που εκδόθηκε.

Ο ίδιος παρουσιάζοντας τον εαυτό του αναφέρει: «Γράφω μόνο τα βράδια, όταν όλοι κοιμούνται και η πόλη ησυχάζει. Είμαι επιρρεπής στους εθισμούς, αλλά πίνω μόνο κρασί –μετά τη δύση του ηλίου- και όλο σκέφτομαι ότι πρέπει να κόψω το κάπνισμα.
Πιστεύω στο θεό όταν νιώθω αδύναμος, κάνω δίαιτα όταν δε με πιάνουν βουλιμικές κρίσεις, απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο, την τηλεόραση και τα αυτοκίνητα –αν και οδηγώ, όταν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Αγαπημένο μου χρώμα είναι το πορτοκαλί –πάντα προτιμώ τους πορτοκαλί αναπτήρες. Είμαι κυκλοθυμικός στα όρια της μανιοκατάθλιψης και τώρα τελευταία αισθάνομαι πολύ καλά –που θα πάει, θα πέσω πάλι.
Λατρεύω τη θάλασσα, τις λίμνες, τα ποτάμια, τη βροχή, το νερό σε κάθε του έκφανση. Φοβάμαι τα ύψη, τον εαυτό μου –όταν πέφτω- και τα λιοντάρια –αν και δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα.»

Τίτλος: Η Λεγεώνα Των Ψυχών

Συγγραφέας: Γελωτοποιός
Εκδότης: Ρενιέρη / Comicon-Shop

logo-3d-small