Το μυστικό του Αδαμ.

adam32012: Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στην ανακάλυψη του μυστικού της προέλευσής της


Απόσπασμα : Τσίτσεν Ίτζα, 18 Δεκεμβρίου 2012


Αν και φυσιολογικα θα έπρεπε να έχει ξημερώσει, ήταν ακόμα νύχτα. Η ώρα κόντευε εννέα το πρωί και τα πάντα ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι. Η πολυπληθής ομάδα είχε περάσει τη νύχτα με διαλογισμό και χορό. Όταν κοιμήθηκαν, μερικοί ονειρεύτηκαν στο αστρικό πλάνο. Ο Αδάμ και η Αλεξία είχαν κοιμηθεί χέρι χέρι. Εκείνος ανακάθι- σε και πήρε μια βαθιά ανάσα. Ένιωθε τον αέρα ζεστό.
«Θα μείνει έτσι για δύο μέρες μέχρι να περάσουμε την ευθυγράμμιση».
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ήταν έντρομοι εκείνη την ώρα. Σκέφτονταν τα χρήματα που είχαν στην τράπεζα, τους συγγενείς, τα σπίτια και τις δουλειές τους. Ο κόσμος που βασιζόταν στις συνήθειες και έβλεπε τη ζωή ως κάτι σίγουρο υπέφερε πολύ, Κάθε πεποίθηση κατέρρεε.
Οι άνθρωποι ένιωθαν τώρα πια ότι η ζωή ήταν ένα φαινόμενο απρόβλεπτο, που μπορούσε να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό. Πολλοί υπέφεραν από τις καταστροφές που είχαν προκαλέσει οι σεισμοί και από το γεγονός ότι τα σχέδιά τους για το μέλλον είχαν γίνει καπνός. Όμως χειρότερα από όλους περνούσαν, όσοι δεν είχαν ιδέα πώς να κοιταχτούν στον καθρέφτη της ψυχής τους. Ήταν πιο δύσκολο για όσους έβλεπαν τα πάντα σαν μια γιορτή, δε φρόντιζαν το σώμα τους, έκρυβαν τα συναισθήματά τους, ακολουθούσαν τα κοινωνικά στερεότυπα, πίστευαν μόνο στα χρήματα και την εξουσία. Για πρώτη φορά αντιμετώπιζαν κάτι που δεν μπορούσαν να αγοράσουν ή να αποκτήσουν με κάποιο τρόπο.
Ο μοναδικός τρόπος ήταν να σκάψουν στα βάθη της ψυχής τους για να δουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Έπρεπε να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, γιατί εκείνες τις στιγμές τους περιτριγύριζε η αβεβαιότητα του φόβου. Όσοι δεν είχαν προετοιμαστεί ή μυηθεί κι όσοι δεν έδιναν σημασία στα πιο βαθιά πράγματα της ζωής και στις μεταφυσικές εμπειρίες ένιωσαν για μια στιγμή λες κι είχε σαλπάρει η κιβωτός του Νώε κι εκείνοι είχαν μείνει απέξω. Πολλοί είχαν χάσει εκείνη την αναχώρηση κι ήταν αιχμάλωτοι της έλλειψης συνείδησης, της ισχυρογνωμοσύνης ή των περιοριστικών πεποιθήσεων. Είχαν αποσυνδεθεί από το σκοπό της παρατήρησης του καθρέφτη του εαυτού τους. Δεν ένιωθαν γαλήνη ούτε καν οι πιστοί των θρησκειών που βάσιζαν τη σωτηρία τους στη μηχανική επανάληψη των προσευχών.
Ο Αδάμ είδε το δάσκαλο να τους πλησιάζει από τη βάση της πυραμίδας, συνοδευόμενος από τρία άτομα. Σιγά σιγά το πλήθος ξυπνούσε.
«Θα ξεκινήσουμε το Τελετουργικό της Φωτιάς των Αστεριών. Σε αυτές τις τρεις μέρες θα αναζητάτε μέσα στην καρδιά σας και θα προετοιμάζεστε για το ταξίδι», είπε απαλά ο Έβανς. Εκείνη τη στιγμή ένα από τα άτομα που έστεκαν πίσω από το δάσκαλο του έδωσε ένα αντικείμενο σκεπασμένο με ένα όμορφο γαλάζιο ύφασμα. Ο Έβανς αποκάλυψε τι έκρυβε. Το πλήθος αναφώνησε απαλά όταν ο δάσκαλος άφησε στο έδαφος τη Φιλοσοφική Λίθο, με ύψος σχεδόν ένα μέτρο και μια άκρη με επτά γωνίες. Γύρω από το χαλαζία των Ατλάντων σχεδίασε ένα μεγάλο προστατευτικό κύκλο με διάμετρο σχεδόν πέντε μέτρα και γύρω του κάμποσα σύμβολα.
«Το μάτι της συνείδησης», είπε ο Αδάμ στην Αλεξία όταν ο δάσκαλος τελείωσε το πρώτο σχέδιο στο έδαφος. Εκείνη κούνησε το κεφάλι σιωπηλή.
Ο Έβανς συνέχισε να σχεδιάζει σύμβολα. Η Αλεξία κατονόμαζε ό,τι σχεδίαζε ο δάσκαλος.
«Ο σταυρός Ανκ, το DNA, το θηλυκό και το αρσενικό, το αστέρι με τα δύο τρίγωνα...
Σχεδιάζει τα σύμβολα της πλάκας των Ατλάντων!» αναφώνησε.
«Ενεργοποιεί το χαλαζία!» επιβεβαίωσε ο Αδάμ.
Εκείνα τα χιλιόχρονα σύμβολα είχαν χρησιμοποιηθεί από άλλους πανάρχαιους πολιτισμούς για να φτάνουν κατευθείαν στο υποσυνείδητο και να ενεργοποιούν τις δυνατότητες του.. Ο Αδάμ ήξερε ότι το μυαλό μαθαίνει με τις λέξεις και η ψυχή με τα σύμβολα. Ήταν διαφορετικές γλώσσες. Η νόηση αναβαλλόταν και όλα γίνονταν νοητά μέσα από τη διαισθητική σοφία.
Ο δάσκαλος ολοκλήρωσε τα σχέδια και κοίταξε τον ουρανό. Άγγιξε την άκρη του χαλαζία με το δεξί χέρι και είπε μερικές λέξεις σε μια αλλόκοτη γλώσσα. Ύστερα σήκωσε τα χέρια και πρόσθεσε:
«Αυτή είναι η Φιλοσοφική Λίθος, που αφέθηκε από τους προγόνους μας, τους Άτλαντες. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη δύναμη». Η φωνή του αντηχούσε σαν βροντή ενώ κατέβαζε τα χέρια και τα άφηνε λίγα εκατοστά από το χαλαζία των Ατλάντων, σαν να άγγιζε το παλμικό του πεδίο.
«Θα προχωρήσουμε στο τελευταίο μέρος του Μυστικού Τελετουργικού, την πιο σημαντική φάση.
Αποστολή σας είναι να παραγάγετε μια μεγάλη σπείρα για να είστε οι πρώτοι στην παλμική ανάληψη κι ύστερα να μεταδώσετε αυτό τον τεράστιο ανθρώπινο Ήλιο σε όσους ανθρώπους είναι έτοιμοι σε όλη τη Γη».
Η θεωρία τον Σελντρέϊκ! σκέφτηκε χαρούμενος ο Αδάμ. Διαισθανόταν τι σκόπευε να κάνει ο Έβανς. Η ενέργεια που θα δημιουργούσαν στο Μεξικό οι πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι θα προκαλούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση στις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων σε άλλα μέρη, διαφορετικά, όπως περιέγραφε η θεωρία του εκατοστού πιθήκου.
Ο δάσκαλος βγήκε αργά από τον κύκλο. Ο χαλαζίας των Ατλάντων ήταν πανέμορφος, διάφανος, κρυστάλλινος, άψογος. Είχαν περάσει δώδεκα χιλιάδες χρόνια. Όπως όλα τα ορυκτά και τα μέταλλα, έτσι και ο χαλαζίας εξελισσόταν, εξάγνιζε το εσωτερικό του. Τώρα που βρισκόταν σε εκείνο τον τελετουργικό κύκλο είχε αποκτήσει πλήρη αρχοντιά και μεγαλοπρέπεια. Ήταν χωμένος στη Γη, βρισκόταν σε επαφή με τη θηλυκή αρχή και, με τις άκρες προς τον ουρανό λάμβανε τους παλμούς της αρσενικής αρχής, του Ήλιου. Μια κεραία ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μια γέφυρα επανασύνδεσης.
«Τώρα καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα», είπε ό Αδάμ στην Αλεξία, που δεν έπαιρνε τα μάτια από τη Φιλοσοφική Λίθο. «Αλεξία, άκουσέ με», είπε πιάνοντας απαλά τα χέρια της. Εκείνη στράφηκε προς το μέρος του. Τα μάτια της ήταν γεμάτα φως.
«Νομίζω ότι καταλαβαίνω το λόγο για τις τρεις μέρες στο σκοτάδι», της είπε. «Θυμάσαι το
χωρίο της Βίβλου στο οποίο ο Λάζαρος έχει ταφεί και θεωρείται νεκρός;»
«Ναι», απάντησε εκείνη. «Είναι πασίγνωστο. Ύστερα ο Ιησούς τον καλεί και τον ξαναφέρνει στη ζωή. Η ανάσταση του Λαζάρου».
«Πιστεύω ότι είναι συμβολικό και πραγματικό ταυτόχρονα», είπε ο Αδάμ. «Γιατί συγκεκριμένα
τρεις μέρες; Είναι το ίδιο με αυτό που βιώνουμε τώρα».
Εκείνη σταμάτησε για να σκεφτεί.
«Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στην Αρχαία Αίγυπτο», είπε απαλά ο Αδάμ.
«Στην Αίγυπτο;»
«Οι μυημένοι έμπαιναν στις πυραμίδες και έπρεπε να μείνουν στο σκοτάδι για τρεις μέρες κάνοντας διαλογισμό, ακούγοντας ανυψωμένους ήχους και παλμούς πριν καταφέρουν τη φώτιση της συνείδησης. Ήταν μια πνευματική αλχημεία».
Η Αλεξία ήταν έκπληκτη.
«Το ίδιο έκαναν και οι Μάγια στους σκοτεινούς λαβύρινθους. Ξέρεις γιατί;» τη ρώτησε ο Αδάμ με χαμόγελο.
«Αυτογνωσία;»
«Ναι, αλλά κυρίως γιατί ο αδένας της επίφυσης ενεργοποιείται στο σκοτάδι». Ο σεξολόγος χαμογέλασε και ολοκλήρωσε τη φράση του. «Το τριήμερο σκοτάδι χρησιμεύει για την παραγωγή της μελατονίνης, δηλαδή της ορμόνης που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν αμβροσία, το νέκταρ της ανώτατης υπεροχής».
Επιτρέψτε στα μάτια σας να γίνουν ένα και το σώμα σας θα γεμίσει με φως. Τα λόγια του Ιησού αντήχησαν σαν συμπαντική ηχώ στο μυαλό του Αδάμ.
«Άκουσε», είπε τότε σταθερά. «Ο Ιησούς χρειάστηκε τρεις μέρες να αναστηθεί. Ο Ώρος, ο Διόνυσος, ο Μίθρας και άλλοι ηλιακοί μεσσίες συμπίπτουν στον ίδιο θάνατο και στην ανάσταση».
«Τι θέλεις να πεις;»
« Όλοι χρειάστηκαν τρεις μέρες στο σκοτάδι για ν’ αναδομήσουν το DNA τους».
Η Αλεξία έμεινε σκεπτική. Θυμόταν το σχέδιο του πατέρα της.
Το μυστικό του Αδάμ… Η έκκριση του DNA σκέφτηκε.


Συγγραφέας:Γκιγιέρμο Φεράρα
Μετάφραση: Χρύσα Μπανιά
Εκδόσεις : Α. Α. Λιβάνη, 2012


Βιογραφικό
 
φεραραΟ Γκιγιέρμο Φεράρα είναι συγγραφέας και ερευνητής αρχαίων πολιτισμών. Ειδικεύεται στην ανατολίτικη και απόκρυφη φιλοσοφία και στα σημαντικότερα επιστημονικά και πνευματικά συστήματα. Έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία για την προσωπική ανάπτυξη, τα οποία έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα κινεζικά, τα ρουμανικά και τα σερβικά. 
Διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ταντρική σεξουαλικότητα, την ενεργοποίηση του εγκεφάλου και του DNA, τη χρήση των χαλαζιών, τη γιόγκα και το διαλογισμό. Είναι ο δημιουργός της μεθόδου Inside Joy για την επιτάχυνση της προσωπικής πνευματικής εξέλιξης. 
Συνεργάζεται ως κειμενογράφος σε αρκετά προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και αρθρογραφεί τακτικά σε ποικίλα έντυπα.  Για την ολοκλήρωση του μυθιστορήματος Το Μυστικό του Αδάμ αφιέρωσε εφτά χρόνια έρευνας και αρκετά χρόνια συγγραφής. Σήμερα ζει στο Μαϊάμι.

 

logo-3d-small