Συνέντευξη με την Άννα Βερούλη.

1

 

 

 

 

 

 

 

Έγινα συγγραφέας για να μεταδώσω αξίες ζωής.

1. Τόπος καταγωγής? Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα.

2. Οι θύμισες των παιδικών χρόνων πόσο διαμόρφωσαν την αισθητική σας άποψη? Μεγάλωσα με Μικρασιατικές και Πολίτικες επιρροές με ότι αυτό συνεπάγεται. Φορτωμένα σπίτια, με μεγάλα λουστραρισμένα έπιπλα, με τα ανάλογα κεντίδια, τραπεζομάντηλα, πλεκτές κουζίνες και τραπέζια πάντα γεμάτα...

3. Τι υπάρχει από αυτές τις αναμνήσεις στο σπίτι σας? Στο δικό μου σπίτι δύο καρέκλες της γιαγιάς. Στους δικούς μου, ένας μπουφές και μια τραπεζαρία από τότε.

_DSC1095
4. Τι στυλ προτιμάτε?
Προτιμώ το shabby chic style, γιατί μου αρέσουν τα απαλά χρώματα, τα έπιπλα με πατίνα και γενικά ό,τι είναι ανάλαφρο και φωτεινό.

5. Αγαπημένο χρώμα και τι συμβολίζει? Το χρώμα της βανίλιας και της λεβάντας και γενικά όλη η παλέτα των παλ χρωμάτων. Γιατί είναι ήρεμα, ευγενικά και καθαρά.

6. Αγαπημένο λουλούδι? Όλα τα λουλούδια και το καθένα ξεχωριστά.

7. Ποιο κτίριο θα θέλατε να έχετε κτίσει, αν ήσασταν αρχιτέκτονάς? Είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσα να είχα κτίσει τον Παρθενώνα!

8. Ποιο κτίριο θα θέλατε να γκρεμίσετε? Όλα τα κτίρια που κτίστηκαν από της αρχές της δεκαετίας του 50 στην Αθήνα, καταστρέφοντας ό,τι κλασικό υπήρχε.

9. Είστε συλλέκτης? Δεν είμαι. Περιστασιακά αγοράζω κάποια αντικείμενα.

10. Αγαπημένη πόλη? Η Καβάλα γιατί εκεί γεννήθηκα.

11. Αγαπημένο στέκι? Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο.

12. Ποια είναι η αγαπημένη σας περιοχή στην Αθήνα? Η Πάρνηθα.

13. Ποιό είναι το ποιό αγαπημένο σας αντικείμενο από μικρός, που καταφέρατε να αγοράσετε? Δεν είχα μανίες από μικρή που θα ήθελα τόσο πολύ να αποκτήσω.

_DSC1119
14. Ποιό είναι το πιο αγαπημένο σας αντικείμενο στο σπίτι?
Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες των αγαπημένων μου προσώπων.

15. Αγαπημένος Αρχιτέκτονας? Ο Βαρώτσος.

16. Ποιο τραγούδι σας εκφράζει διαχρονικά? Το τραγούδι I AM WHAT I AM.

17. Πως ορίζετε το καλό γούστο? Είναι βέβαια τελείως υποκειμενικό, αλλά πιστεύω στην συμμετρία των πραγμάτων, στο δέσιμο των χρωμάτων, στις απαλές γραμμές και σε ό,τι αντανακλά στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

18. Αν θέλατε να αποδώσετε την σημερινή κατάσταση με ένα τραγούδι, ένα συγγραφικό ή θεατρικό έργο ποιό θα ήτανε? Το τραγούδι Ελλάς του Παπακωνσταντίνου και το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

19. Σταδιοδρομία από επιλογή ή από τύχη? Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό γεγονός, και αισθάνθηκα την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να συνυπογράψω με τον σύζυγό μου Νίκο Μιχαλόπουλο, παιδικά και εφηβικά βιβλία που μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά, μέσα από αλληγορικές ιστορίες, αξίες ζωής που κι εμείς γευτήκαμε, μέσα από τον αθλητισμό αλλά κι ως εκπαιδευτικοί.

20. Πως μπήκε στην ζωή σας το παιδικό βιβλίο? Για πάνω από μια εικοσαετία, επισκεπτόμαστε όλα τα σχολεία, για ομιλίες για τον αθλητισμό κι όχι μόνο. Έτσι σκεφτήκαμε ότι κάτι έπρεπε να μείνει από όλο αυτό. Και για να είμαστε ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ όπως έλεγε το εναρκτήριο τραγούδι των Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, αποφασίσαμε να πούμε το ναι, στην τιμητική πρόταση που μας έκανε ο εκδοτικός οίκος Άγκυρα, πριν από πέντε χρόνια. Μια συνεργασία που έφερε μέχρι αυτή τη στιγμή, επτά βιβλία που αγαπήθηκαν πολύ. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

 

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Συνεντεύξεις


sxediastiko