Σόδα. Το θαυματουργό καθαριστικό

soda-to-thavmatourgiko-katharistiko

Προσπαθείτε να μειώσετε την χρήση των χημικών καθαριστικών και να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμού στο σπίτι για λόγους υγείας και οικονομίας? Πιστεύετε, ότι προκαλούν διάφορες αλλεργίες και ερεθισμούς στο δέρμα τα χημικά προϊόντα καθαρισμού? Πιστεύεται ότι λόγω της τοξικότητάς τους είναι επικίνδυνα, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά?

Τα αθώα διαφημιστικά μηνύματα για βαθύ καθαρισμό και απολύμανση κρύβουν τελικά διάφορα χημικά που επιβαρύνουν την υγεία μας και είναι καταστροφικά για το περιβάλλον.

Γιατί να εκθέτετε όμως σε κινδύνους εσάς και την οικογένειά σας αφού υπάρχει  η μαγειρική σόδα που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο καθημερινό νοικοκυριό?

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σόδα μαζί με το πράσινο σαπούνι και το ξύδι ήταν τα μοναδικά καθαριστικά για αιώνες.

Δείτε εδώ μερικές μόνο από τις δυνατότητές της:

1. Μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές.
Για το ψυγείο: Αφού πλύνετε καλά το εσωτερικό του ψυγείου, βάλτε ένα μπωλάκι με 6 κουταλιές σόδα μέσα σε αυτό.
Για τον κάδο απορριμμάτων: Μπορείτε να πασπαλίστε με σόδα τους κάδους απορριμμάτων και θα δείτε ότι οι μυρωδιές οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
Για την ντουλάπα: Βάλτε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στη ντουλάπα για να αποφύγετε τις μυρωδιές. Εάν η ντουλάπα έχει οσμές μούχλας, μπορείτε να καθαρίσετε το πάτωμά της με ένα διάλυμα 1 λίτρου ζεστού νερού, 1/2 φλιτζάνι ξύδι και 1/4 φλιτζάνι σόδα
Για τα παπούτσια: Ρίξτε σόδα στο εσωτερικό των παπουτσιών, στις παντόφλες και στον πάτο της παπουτσοθήκης, για να απορροφήσει τις οσμές. Επαναλαμβάνουμε σε μηνιαία βάση

2. Απομακρύνει τις κατσαρίδες: Μόλις τις εντοπίσετε, βάλτε ένα μπωλάκι με σόδα και ζάχαρη στο δωμάτιο και δεν θα τις ξαναδείτε.
3. Χρήση στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων: Η σόδα θα διαλύσει τα άλατα του νερού και δεν χρειάζεται να βάζετε πλέον αποσκληρυντικό νερού.
4. Καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα πατώματος πλακιδίων και μαρμάρων, πλύσιμο νεροχύτη, νιπτήρα
5. Μπορεί να ξεβουλώσει τους βουλωμένους σωλήνες του νεροχύτη: Ρίχνουμε στον βουλωμένο σωλήνα μία ποσότητα σόδας και από πάνω προσθέτουμε ξύδι. Αφού το αφήσουμε να δράσει λίγα λεπτά, ρίχνουμε μπόλικο βραστό νερό. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.
6. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι σόδα στην λεκάνη της τουαλέτας, το αφήνουμε για μια ώρα, και στη συνέχεια ξεπλένουμε. Θα καθαρίσει την λεκάνη και θα απορροφήσει την οσμή.
7. Προσθέστε σόδα στο κουβά σφουγγαρίσματος, ειδικά αν έχετε κατοικίδια μέσα στο σπίτι. Θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές. 

Οι δυνατότητες αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με ότι πραγματικά μπορεί να κάνει η σόδα. Γιαυτό την επόμενη φορά, πριν αγοράσετε χημικό καθαριστικό σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους με φυσικά προϊόντα. 


sxediastiko