Μετατροπή δύο παιδικών δωματίων σε ένα άνετο φοιτητικό δωμάτιο.

mf2

Χρήστης: P.d.
Εμβαδόν χώρου: 24 τ.μ.


Πρόβλημα: Ένωση δύο παιδικών δωματίων διαστάσεων 4x3 μ., το κάθε ένα και μετατροπή σε ένα άνετο φοιτητικό χώρο, μέσα στην κατοικία των γονέων.

Προτεινόμενη λύση: Ας αναλύσουμε τώρα και την πρόταση.

Κατ’ αρχάς, κάνουμε καθαίρεση του τοίχου που χωρίζει τα δύο δωμάτια, και στις ντουλάπες των υπνοδωματίων και κλείνουμε την μία από της δύο πόρτες.

Με γυψοσανίδα, κατασκευάζουμε ένα εσωτερικό τοιχίο διαστάσεων. 1.80 μ. πλάτους και 0,90 μ. ύψους. Η απόσταση από τον τοίχο είναι 2.5 μ.

Πίσω από αυτό θα τοποθετήσουμε το γραφείο. Παράλληλα μέσα από την γυψοσανίδα θα περάσουμε όλα τα κανάλια τηλεφωνικών και ηλεκτρολογικών γραμμών, που απαιτούνται.

  pd

Στον τοίχο πίσω από το γραφείο, κατασκευάζουμε μία μεγάλη ντουλάπα με επάλληλα φύλλα.

Ένας καναπές που μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι, δύο πολυθρόνες και ένα τραπεζάκι σαλονιού, είναι ιδανική επίπλωση για αυτό το δωμάτιο. Οι πολυθρόνες μετακινούνται εύκολα, προσφέροντας την ευελιξία στην παρέα.
Στον τοίχο, τοποθετούμε μια σύνθεση βιβλιοθήκης με ανοικτά και κλειστά στοιχεία. Σε αυτή την σύνθεση τοποθετείτε το home cinema και οι πηγές ήχου.
Ένα στρογγυλό γυάλινο τραπεζάκι με διάμετρο 0.75-0.85 μ., είναι ιδανικό για την παρέα.
 
Προσοχή: Πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σας, σε κάτι πολύ σημαντικό. Ποτέ, μα ποτέ, δεν κάνουμε καθαίρεση τοίχων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη ειδικού επιστήμονα. Καλύτερα ακόμη, την στιγμή της καθαίρεσης να είναι παρών.
Είναι καλύτερο, να επιβαρυνθούμε ένα μικρό κόστος, παρά να αντιμετωπίσουμε  προβλήματα.
 sxediastiko