Μπάνιο. Πολυτέλεια σε λίγα τετραγωνικά

 

1
Οι designers/architects δεν άργησαν να εστιάσουν την προσοχή τους και στον άλλοτε παραμελημένο χώρο του μπάνιου. Σιγά στην αρχή, με γρηγορότερους ρυθμούς αργότερα, με ταχύτατους τώρα πια, το μπάνιο μετατρέπεται σε χώρο πολυτελούς χαλάρωσης. Ο σχεδιασμός νέων προϊόντων καλύπτει τα διαφορετικά αισθητικά κριτήρια δημιουργώντας ταυτόχρονα τάσεις και ρεύματα.

Η τεχνολογία ακολουθεί τις σύγχρονες επιταγές και δημιουργεί προϊόντα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Η απλή μαντεμένια μπανιέρα του χθες, έδωσε την θέση της σε ακρυλικές ή γυάλινες μπανιέρες με ειδικά υποστηρίγματα κεφαλιού. Η απλή ντουζιέρα μετατράπηκε σε καμπίνα με πολλαπλά συστήματα ψεκασμού.

8Οι εξελίξεις στο design και στην τεχνολογία μετατρέψανε τόσο τη μπανιέρα όσο και τη ντουζιέρα σε συσκευές σάουνας, αρωματοθεραπείας, χρωματοθεραπείας, Jacuzzi και spa. Η πολυτέλεια συνεχίζεται με t.v. και stereo system ώστε να προσφέρεται η απόλυτη χαλάρωση.

Μέσω των λειτουργιών του «έξυπνου σπιτιού» μπορούμε με ένα απλό τηλεφώνημα να γεμίσουμε την μπανιέρα μας νερό το οποίο θα διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία μέχρι την στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα των μπαταριών επιτρέπουν τον προγραμματισμό της ιδανικής θερμοκρασίας προ αποφυγή ροής καυτού ή παγωμένου νερού.

Συστήματα εξαερισμού που αποβάλλουν μέχρι και το 95% των οσμών της τουαλέτας, πιγκάλ για καθαρισμό με λέιζερ, αντιθαμβωτικοί καθρέπτες είναι μερικά από τα συστήματα που επιτρέπουν στον χρήστη να χαλαρώνει και να απολαμβάνει ιεροτελεστικά το μπάνιο του.

Όλες αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ταγμένες στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σύγχρονου καταναλωτή.

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Άρθρα

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση, όταν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν, ενοποιεί το μπάνιο με το υπνοδωμάτιο δημιουργώντας ένα θεατρικό σκηνικό γεμάτο με χρώματα και αντανακλάσεις.

 
 sxediastiko