Μικρό αλλά άνετο διαμέρισμα 30 τ.μ.

Transforming-Micro-Apartment p01Ο Citizens Housing & Planning Council (CHPC), είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός αφιερωμένος στη βελτίωση της στέγασης και της ανάπλασης μικρών περιοχών π.χ. σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω συνεργατικών προσπαθειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ιδρύθηκε το 1937 και μέσω των αμερόληπτων ερευνών και της διαρκούς ερευνητικής παρουσίας του, έχει διαμορφώσει και επηρεάσει την πολιτική για τη βελτίωση κατοικιών της πόλης και της ποιότητας της ζωής στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία του οργανισμού που στο διοικητικό του συμβούλιο περιλαμβάνει επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες  στους τομείς της πολεοδομίας, της αρχιτεκτονικής, του δικαίου και της οικιστικής ανάπτυξης, στοχεύει στην ανάπτυξη μικρών κοινοτήτων και κατ’ επέκταση της πόλης.

Σε συνεργασία με το Museum of the City of New York, διοργάνωσαν μία πρωτοποριακή έκθεση με τίτλο "Making Room: New Models for Housing New Yorkers", που στόχο είχε να παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή σε μικρά διαμερίσματα.
Transforming-Micro-Apartment p01-1
Transforming-Micro-Apartment p02
Transforming-Micro-Apartment p02-1
Transforming-Micro-Apartment p03
Transforming-Micro-Apartment p04
Transforming-Micro-Apartment p05
Transforming-Micro-Apartment p06
Transforming-Micro-Apartment p07
Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα τόσο των περιορισμένων χώρων όσο και του αυξανόμενου αριθμού άγαμων ατόμων, δημιουργήθηκε ένα μικρό και ευέλικτο studio 29,25 τ.μ. με έπιπλα της Ιταλικής εταιρείας Clei.

Το μικρό studio διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτεί ένας σύγχρονος άνθρωπος, χωρίς να γίνονται παραχωρήσεις στη λειτουργικότητα ή την άνεση. Ακόμη και το μπάνιο, έχει δεχτεί την ιδιαίτερη φροντίδα του αρχιτέκτονα Bartolomeo Bellati της Minimal USA.

Ο όμορφος σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και η άνεση των μικρών ή πολύ μικρών διαμερισμάτων, είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης πνευματικής εργασίας από τους αρχιτέκτονες ή τους interior designers και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εύκολης και άκοπης εργασίας από μη ειδικούς.
Transforming-Micro-Apartment p08
Transforming-Micro-Apartment p09
Transforming-Micro-Apartment p10
Transforming-Micro-Apartment p11
Transforming-Micro-Apartment p12


Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: mcny.org, chpcny.orgsxediastiko