Κερλίτης.

KERLITHS-p0Ο κερλίτης είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν που λαμβάνεται από εξαιρετικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Πρόκειται για διακοσμητικό υλικό που πληροί απόλυτα κάθε απαίτηση της σύγχρονης Αρχιτεκτονικής. Υλικό ελαφρύ, μίας μάζας, δεν λεκιάζει ενώ έχει μηδενική απορροφητικότητα και καθαρίζεται εύκολα ακόμη και μόνο με ζεστό νερό.

Ο kerlite παράγεται χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρώτες ύλες με αυτές των συμβατικών πλακιδίων πορσελάνης, πηλό, καολίνη και άστριο. Η διαφοροποιημένη και καινοτόμα γραμμή παραγωγής δίνει και το διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να επικολληθεί πάνω από υπάρχων δάπεδο χωρίς να αφαιρεθεί το παλιό. Κόβεται εύκολα και τοποθετείται σε δάπεδο ή τοίχο και είναι ιδανικό για δάπεδα και πάγκους κουζίνας ή μπάνιου. Χρησιμοποιείται και για πορτάκια κουζίνας

KERLITHS-p1KERLITHS-p2
KERLITHS-p3
KERLITHS-p4
KERLITHS-p5
Είναι ανθεκτικό στους οργανικούς και ανόργανους διαλύτες, τα απολυμαντικά και τα απορρυπαντικά. Είναι εύκολο να καθαριστεί, διατηρώντας η επιφάνεια στην πορεία του χρόνου τα χαρακτηριστικά της. Δεν επιτρέπει το σχηματισμό μούχλας, βακτηρίων ή μυκήτων.

Ο Κερλίτης δεν περιέχει οργανικές ύλες και έτσι αντιστέκεται στη φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση πυρκαγιάς , δεν εκλύει αναθυμιάσεις και δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Δεν περιέχει οργανικές χρωστικές , είναι ανθεκτικός στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα χρώματα δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε αλλαγή, ακόμη και όταν εκτίθεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες . Χάρη στη σχεδόν μηδενική απορρόφηση του νερού, ο Κερλίτης αντιστέκεται στον παγετό και προσαρμόζεται σε όλες τις καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες.
KERLITHS-p6-Arch-Davor-Popovic
KERLITHS-p7-Arch-Davor-Popovic
KERLITHS-p8-Arch-Davor-Popovic
KERLITHS-p9-Arch-Davor-Popovic
KERLITHS-p10-Arch-Davor-Popovic
KERLITHS-p11-Arch-Davor-Popovic
Πλεονεκτήματα του κερλίτη.

• Πυραντοχή: Δεν περιλαμβάνει οργανικά υλικά και ως εκ τούτου είναι πυράντοχος και σε υψηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν εκπέμπει καπνό ή τοξικές ουσίες.
• Αντίσταση στα χημικά: Αντέχει σε διαλύτες, απολυμαντικά και απορρυπαντικά. Έτσι είναι πολύ εύκολος στην καθαριότητα του, ακόμη και μόνο με ζεστό νερό, και κρατά την αρχική του εικόνα αναλλοίωτη στον χρόνο.
• Αντοχή σε φθορά: Αντιστέκεται στις γρατζουνιές και την τριβή λόγω του υψηλού σημείου θραύσεως. Οι ιδιότητες του παραμένουν αμετάβλητες ακόμη και μετά από εντατική χρήση και συχνό καθαρισμό.
• Υγιεινή: Δεν απελευθερώνει διαλυτά στοιχεία, επομένως δεν επιτρέπει την εμφάνιση των βακτηρίων ή μυκήτων.
• Χρωματικές ιδιότητες: Αντιστέκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οργανικές χρωστικές ουσίες.
• Αντοχή στον παγετό: Ο συντελεστής απορρόφησης του νερού από τον κερλίτη είναι σχεδόν ίσος με μηδέν, επομένως ο κερλίτης αντιστέκεται στον παγετό και είναι κατάλληλος για οποιαδήποτε κλιματική και ατμοσφαιρική συνθήκη.
KERLITHS-p12
KERLITHS-p13
KERLITHS-p14
KERLITHS-p15
KERLITHS-p16
KERLITHS-p17
KERLITHS-p18
KERLITHS-p21
KERLITHS-p22Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα


Πηγή: cottodeste.it, weprofile.it

 

 

 


sxediastiko