Gastro-Architecture. Η ευκαιρία να δούμε την γαστρονομία και την αρχιτεκτονική με άλλα μάτια

Gastro Architecture-p02Γαστρονομία, λέξη Ελληνική που προέρχεται από το γαστήρ (στομάχι) + νόμος, δηλώνει την τέχνη της επιλογής, της παρασκευής, του σερβιρίσματος και τελικά της απόλαυσης εκλεκτών τροφών.

Από την άλλη ο όρος αρχιτεκτονική προέρχεται από το ελληνικό «αρχή» και «τέχνη» - «τεκτονική» που σημαίνει κατασκευή – δημιουργία.

Η αρχιτεκτονική συνθέτει επιμέρους γνώσεις τόσο από τις καλές τέχνες, όσο και από τις ανθρωπιστικές επιστήμες και κάπου εκεί συναντιέται, με βοηθό τον Nicholas Blechman, με την τέχνη της γαστρονομίας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του New York Times Book Review, δημιούργησε μία σειρά από απεικονίσεις κτιρίων ή μήπως είδε τα τρόφιμα αλλιώς? Την σειρά την ονόμασε “Gastro-Architecture” και συνδέει μέσα από αφάνταστες και διασκεδαστικές απεικονίσεις την αρχιτεκτονική και την γαστρονομία.

Η εξερεύνηση των ομοιοτήτων μεταξύ των τροφίμων και της αρχιτεκτονικής, γίνεται ένα παιχνίδι φαντασίας και διασκέδασης.
Gastro Architecture-p03
Gastro Architecture-p04
Gastro Architecture-p05
Gastro Architecture-p06
Gastro Architecture-p07
Gastro Architecture-p08
Gastro Architecture-p09
Gastro Architecture-p11
Gastro Architecture-p12
Gastro Architecture-p13
Gastro Architecture-p14
Gastro Architecture-p15
Gastro Architecture-p16
Gastro Architecture-p17
Gastro Architecture-p18

Gastro Architecture-p19
Gastro Architecture-p20
Gastro Architecture-p21
Gastro Architecture-p22
Gastro Architecture-p23
Gastro Architecture-p24
Gastro Architecture-p25

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: nytimes.com

 


sxediastiko