Μια ζωντανή και δυναμική σοφίτα για έναν νεαρό επιχειρηματία

Designing for a bachelor-p01

Έργο: Designing for a bachelor
Interior Design:
G. Pap.os design studio
Interior Designer: Γιώργος Παπαδόπουλος
Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Ο interior designer Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε να μετατρέψει μία επαγγελματική αίθουσα σε μια νεανική σοφίτα για έναν πολυάσχολο νεαρό επαγγελματία. Με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης έχει λίγο ελεύθερο χρόνο, αναζητά την χαλάρωση παρέα με φίλους, βλέποντας ταινίες και παίζοντας παιχνίδια, γιαυτό το λόγο δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση του χώρου ημερήσιας διαβίωσης.

Designing for a bachelor-p02
Designing for a bachelor-p03
Designing for a bachelor-p05

Έτσι, εκτός από την τυπική τηλεόραση, ένας προβολέας τοποθετήθηκε στην οροφή του σαλονιού για να κάνει την παρακολούθηση των ταινιών, μαγεία. Τα έπιπλα γύρω από την τηλεόραση φανερώνουν την αγάπη του ιδιοκτήτη για τον κινηματογράφο και είναι ειδική κατασκευή σε σχέδια του G. Pap.os design studio. Το ποδοσφαιράκι αλλά και το τραπέζι του πόκερ, που εξυπηρετεί παράλληλα και τις ανάγκες για φαγητό, ολοκληρώνουν την ψυχαγωγία που αναζητά ο ιδιοκτήτης. 

Η κουζίνα τοποθετήθηκε στο άκρο του δωματίου, μερικά σκαλιά ψηλότερα και κρατάει για τον εαυτό της μερικές ιδιαίτερα ευφάνταστες σχεδιαστικές λύσεις, όπως ο κλασικός Αγγλικός τηλεφωνικός θάλαμος ή η προτροπή που είναι γραμμένη στο κούτελο της κουζίνας για το έτοιμο φαγητό της... μαμάς.

Designing for a bachelor-p06
Designing for a bachelor-p07
Designing for a bachelor-p08

Το υπνοδωμάτιο, διατηρεί την ίδια νεανική και δυναμική σχεδίαση, με την αγάπη του ιδιοκτήτη για τα ελικοφόρα αεροπλάνα να κάνει αισθητή την παρουσία της,  μέσω της ειδικής κατασκευής της οροφής, μέσα στην οποία τοποθετήθηκε μία πραγματική προπέλα αεροπλάνου.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σχεδίασε ένα νεανικό, ανάλαφρο και δυναμικό χώρο, χωρίς να αλλοιώσει τα βιομηχανικά χαρακτηριστικά του. Δυστυχώς το project, λόγω εξωγενών προβλημάτων, δεν υλοποιήθηκε ακόμη.
Designing for a bachelor-p08-1
Designing for a bachelor-p09
Designing for a bachelor-p10
Designing for a bachelor-p11
Designing for a bachelor-p12

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Άρθρα

Πηγή: papos.gr

 


sxediastiko