Σχεδιασμός branding και συσκευασίας

Vesuvio Pizzeria-p01Αν ο εσωτερικός σχεδιασμός των εστιατορίων είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση που απαιτεί ευφάνταστο σχεδιασμό και γνώση ψυχολογίας, το branding και η δημιουργία ελκυστικών συσκευασιών για τη μεταφορά των ετοίμων φαγητών είναι ακόμη δυσκολότερη, γιατί υπάρχουν πρόσθετες προκλήσεις.

Οι designers και οι μακετίστες γνωρίζουν ότι για να κερδίσουν τη προσοχή του πελάτη, η συσκευασία πρέπει να είναι εξαιρετική, αλλά όχι υπερβολικά εκκεντρική και παράλληλα να είναι πολύ πρακτική γιατί συχνά το φαγητό καταναλώνεται μέσα από την συσκευασία.
Vesuvio Pizzeria-p02
Vesuvio Pizzeria-p03
Vesuvio Pizzeria-p03-1Δεν διαφεύγει της προσοχής τους, το στοιχείο των χρωματικών συνδυασμών, που πρέπει να προδιαθέτουν ευχάριστα, αλλά και η λειτουργικότητα των υλικών, που πρέπει να προστατεύουν το φαγητό από διαρροές των υλικών του και να το κρατάνε στην ιδανική θερμοκρασία κατά την μεταφορά.

Αυτές τις προκλήσεις είχε να αντιμετωπίσει η Ιταλίδα designer Angelica Baini, όταν έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που ζητούσε την ολοκληρωμένη μελέτη για μία πιτσαρία.
Vesuvio Pizzeria-p05
Vesuvio Pizzeria-p04
Vesuvio Pizzeria-p07
Vesuvio Pizzeria-p09-1Η Angelica Baini το branding και τα χρώματα τα σκέφτηκε από τον Βεζούβιο, το ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ το κουτί συσκευασίας της πίτσας επιτρέπει στον πελάτη την εύκολη κατανάλωση της, χωρίς να του στερεί τις απαραίτητες ανέσεις.

Από τις μπλούζες των υπαλλήλων μέχρι τα κουτιά μεταφοράς και από το λογότυπο μέχρι το site, η διακριτική πολυτέλεια υπάρχει σε όλα τα επί μέρους αντικείμενα και στοιχεία που σχεδίασε η Angelica Baini.

Designer: Angelica Baini
Χώρα: Ιταλία
Vesuvio Pizzeria-p11
Vesuvio Pizzeria-p12

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: angelicabaini.com

 


sxediastiko