Μια σοκολατένια επιστολή

Typographic Chocolate-p01Η Typographic Chocolate είναι το εύγευστο αποτέλεσμα μίας εργασίας στο University of Applied Sciences Berlin, ο στόχος της οποίας ήταν η ανάπτυξη ενός προϊόντος με αναφορά στα τυπογραφικά στοιχεία για το Μουσείο γραμματοσειρών του Βερολίνου.

Το μουσείο Buchstabenmuseum Berlin είναι αφιερωμένο στη διατήρηση και την τεκμηρίωση των γραμματοσειρών. Εκατοντάδες τυπογραφικά στοιχεία έχουν ήδη διασωθεί από τη φθορά και την ολοκληρωτική καταστροφή. Η συλλογή και διάσωση των τυπογραφικών στοιχείων, γίνεται ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, την περιοχή, τη γλώσσα και το σύστημα γραφής.
Typographic Chocolate-p02
Typographic Chocolate-p03
Typographic Chocolate-p05
Typographic Chocolate-p06
Typographic Chocolate-p08Το project ζητούσε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που θα πωλείται σε μια αρκετά χαμηλή τιμή και ανάλογα με την ζήτηση να μπορεί να παραχθεί - είτε σε μικρές ποσότητες, είτε –αν αυτό απαιτηθεί- να μπει σε γραμμή παραγωγής και το σημαντικότερο να χρησιμεύει ως αναμνηστικό του μουσείου αλλά και του Βερολίνου.

Οι φοιτητές Lisa-Marie Peters και Christian Pannicke, ολοκλήρωσαν το project σχεδιάζοντας μία σοκολάτα που πάνω της έχει διάφορες γραμματοσειρές του μουσείου. Σχεδίασαν επίσης την συσκευασία και την παρουσίαση στο κατάστημα του μουσείου. Το προϊόν σχεδιάστηκε με γνώμονα τους επισκέπτες του μουσείου, οι οποίοι εκτιμούν τα ξεχωριστά προϊόντα με μικρή παραγωγή.
Typographic Chocolate-p10
Typographic Chocolate-p11
Typographic Chocolate-p12
Typographic Chocolate-p13

Προϊόν: Typographic Chocolate
Designers: Lisa-Marie Peters και Christian Pannicke
Τύπος έργου: Φοιτητικό Project
Σχολή: University of Applied Sciences Berlin
Διδάσκων: Prof. Jürgen Huber
Περιοχή: Βερολίνο, Γερμανία
Υλικά Συσκευασίας: Χαρτί και Πλαστικό
Typographic Chocolate-p14-7

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: christianpannicke.de

 


sxediastiko