Η ζωή σε ρόδες και 24 τ.μ.

Israeli Women-p01Στην πόλη Even Yehuda, στο κεντρικό Ισραήλ, η ψυχοθεραπεύτρια Tali Shaul, και η εξειδικευμένη στην επεξεργασία του νερού των λιμνών, οικολόγος  Hagit Morevski, έγιναν φίλες μετά από την φιλική σχέση που ανέπτυξαν οι μικροί γιοι τους.

Γυναίκες δραστήριες, με κοινές απόψεις και διάθεση για δημιουργία, αποφάσισαν να βρουν μία επιχειρηματική ιδέα πάνω στην οποία θα μπορούσαν να εργαστούν από κοινού.
Israeli Women-p02
Israeli Women-p03
Israeli Women-p04Η έμπνευση ήρθε τελικά από ένα άρθρο σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση που διάβασε η Tali Shaul. Τη λύση της εναλλακτικής στέγασης την βρήκαν σε ένα παλιό αστικό λεωφορείο που αγόρασαν από μία μάντρα. 

Ο designer Vered Sofer Drori, ξεπέρασε τον περιορισμένο χώρο των 24 τ.μ., τις εσωτερικές προεξοχές των τροχών και βρήκε λύσεις που διατήρησαν την αυθεντικότητα του οχήματος ενσωματώνοντας παράλληλα σύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις.
Israeli Women-p05
Israeli Women-p06
Israeli Women-p07Στις ασυνήθιστες διαστάσεις του λεωφορείου - 2 μέτρα πλάτος και 12 μέτρα μήκος- ο Vered Sofer Drori, εγκατέστησε όλα αυτά που απαιτεί ένας σύγχρονος τρόπος ζωής. Μια λειτουργική κουζίνα με σταθερό τραπέζι, μεγάλο κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο, άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου φούρνου και κλιματισμού.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου, οι δύο συνεργάτιδες, μπήκαν στην φάση εύρεσης αγοραστή, θεωρώντας ιδανικό target group τους φοιτητές που αναζητούν την ελευθερία και τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής, χωρίς να είναι μακριά από τις ευκολίες τις πατρικής κατοικίας.  
Israeli Women-p08
Israeli Women-p09
Έργο: Bus house

Designer: Vered Sofer Drori
Israeli Women-p12

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: odditycentral.com

 


sxediastiko