Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας

AS FANTASTOYME TO SXOLEIO TON ONEIRON MASΟ 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας», που οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, έδωσε ερεθίσματα και εργαλεία στα μικρά παιδιά, ώστε να αναπτύξουν την φαντασία τους.

Μέσα από επτά, πολύ μεγάλες και απόλυτα δημιουργικές κατηγορίες, οι μικροί μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν αυτήν που θα ταίριαξε στην ψυχοσύνθεση της ομάδας τους.
AS FANTASTOYME TO SXOLEIO TON ONEIRON MAS-1

Το πρώτο βραβείο το κέρδισε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου που επέλεξε να διαγωνιστεί στην κατηγορία «Αnimation, Video / digital storytelling, κόμικ/ γελοιογραφίες» και μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, τα παιδιά, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το σχολείο των ονείρων τους.

Για την ολοκλήρωση του σεναρίου ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, ενώ για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project απαιτήθηκε η αρωγή φορέων, τοπικών παραγόντων και των κατοίκων.

Για την παραγωγή της ταινίας «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» συνεργάστηκαν:

Υπεύθυνος παραγωγής - Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου - Νίκος Βιντζηλαίος
Κάμερες - Μοντάζ - Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη
Μουσική: The Hunger, Epic Music
Πρωταγωνιστές οι μαθητές: Σαμάντα Άρα, Ανάργυρος Ζεύλης, Ευάγγελος Λαγογιάννης, Μαρία Ελένη Λιοφάγου, Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη, Νίκος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μαρία Κυριακή Σκάρκου και Αικατερίνη Χαμηλοθώρη.


Πηγή βίντεο: Νικόλας Βιντζηλαίος
Πηγή foto με σλόγκαν: Ειδικό Σχολείο Ν.Προποντίδας
Πηγή: dim-vivlou.kyk.sch.gr, dim-eid-n-moudan.chal.sch.gr


sxediastiko