Ιστιοπλοΐα και καλοκαιρινά παιχνίδια στην μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου

Crystal Lagoon-p01Ιστιοπλοΐα, κανό και windsurfing σε μία πισίνα? Ναι, αν αυτή είναι η Crystal Lagoon στην Χιλή, η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου και προσωπικό στοίχημα του βιοχημικού Fernando Fischmann, ο οποίος το 1997, άρχισε να σχεδιάζει την ανάπτυξη του θέρετρου San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo, μία μικρή πόλη στην κεντρική ακτή της Χιλής.

Το οικόπεδο, που ήθελε ο Fernando Fischmann να δημιουργήσει το θέρετρο San Alfonso del Mar, έχει θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην φυσική ομορφιά της τοπικής ακτογραμμής που ανοίγεται μπροστά του, επιπροσθέτως η σχετικώς κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, που απέχει μόλις 100 χιλ., έδιναν στο έργο συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Το μεγάλο μειονέκτημα ήταν τα παγωμένα νερά που δεν ξεπερνούν τους 10° C, τα βράχια της ακτής που σε συνδυασμό με την δύναμη των κυμάτων καθιστούν επικίνδυνη και απαγορευτική την κολύμβηση ή τα θαλάσσια αθλήματα.
Crystal Lagoon-p02
Crystal Lagoon-p03
Crystal Lagoon-p04
Crystal Lagoon-p05-1
Crystal Lagoon-p07Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, ο Fernando Fischmann σκέφτηκε τη δημιουργία μιας τεράστιας λιμνοθάλασσας με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που θα παρέχουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τα θαλάσσια σπορ σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με καθαρό και ζεστό νερό.

Για να υλοποιήσει την ιδέα του και με δεδομένο ότι παρόμοια τεχνολογία δεν υπήρχε, ο Fischmann μετά από πολυετή έρευνα κατόρθωσε να ανακαλύψει την πλατφόρμα τεχνολογίας που θα του επέτρεπε να υλοποιήσει το σχέδιό του. Η καινοτόμα τεχνολογία του είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε όλο τον κόσμο (160 χώρες).
Crystal Lagoon-p08
Crystal Lagoon-p09
Crystal Lagoon-p10
Crystal Lagoon-p11Το μέγεθος της Crystal Lagoon που ξεπερνά τις 20 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, έχει μήκος 1.013 μ., εμβαδόν 20 στρέμματα, μέγιστο βάθος 3,5 m, θερμοκρασία 26° C και περιέχει περίπου 250 εκατομμύρια λίτρα θαλασσινού νερού που αντλούνται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και φιλτράρονται για να καθαριστούν.

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία, ένα εκ τον οποίων είναι και το Guinness World Record, επιτρέπει στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, του κανό και του windsurfing να επιδοθούν με ασφάλεια στο χόμπι τους.

Έργο: Crystal Lagoon
Θέρετρο: San Alfonso del Mar
Σχεδιαστής: Fernando Fischmann  
Περιοχή: Algarrobo, Χιλή
Crystal Lagoon-p12
Crystal Lagoon-p13
Crystal Lagoon-p14
Crystal Lagoon-p16
Crystal Lagoon-p18
Crystal Lagoon-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: crystal-lagoons.com

 


sxediastiko