Κλειδαριά ασφαλείας με συνδυασμό

OVIO MY Own Locksmith-p01Η προσπάθεια των εταιρειών και των σχεδιαστών να παρουσιάσουν μία κλειδαριά ασφαλείας που να αποτρέπει τους επίδοξους κλέφτες, είναι ένας καθημερινός και αέναος αγώνας.

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία Mantis Design και οι designers Liao Hung Lin, Chiang Ming Huang, Liao Hung Lin, Tsai Alan, Wu Jean, σχεδίασαν την κλειδαριά My Own Locksmith, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί ταιριάζει το κλειδί με τον κύλινδρο, με συνδυασμό ασφαλείας. Ο κύλινδρος της κλειδαριάς μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο όταν ο συνδυασμός του κλειδιού ταιριάξει με τον συνδυασμό του κυλίνδρου.
OVIO MY Own Locksmith-p02
OVIO MY Own Locksmith-p03
Με την My Own Locksmith, ένα κλειδί μπορεί να ανοίξει πολλές κλειδαριές στις οποίες έχει μπει ο ίδιος συνδυασμός, οπότε απαλλάσσεται ο χρήστης από το βάρος μίας γεμάτης κλειδοθήκης.

Ο συνδυασμός αλλάζει κατά την επιθυμία του χρήστη, αφού τόσο το κλειδί, όσο και ο κύλινδρος της κλειδαριάς μπορούν εύκολα να επαναρυθμιστούν.
OVIO MY Own Locksmith-p04
OVIO MY Own Locksmith-p05
Η κλειδαριά My Own Locksmith, για τον καινοτόμο σχεδιασμό της και την δυνατότητα απαναπρογραμματιμού της, κέρδισε το βραβείο RED DOT στην κατηγορία Design Concept 2014.

Έργο: My Own Locksmith
Design: Mantis Design
Designer: Liao Hung Lin, Chiang Ming Huang, Liao Hung Lin, Tsai Alan, Wu Jean
Χώρα: Taiwan, R.O.C
OVIO MY Own Locksmith-p06

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: red-dot.sg


sxediastiko