Πλωτές πολυτελείς βίλες με υποβρύχια δωμάτια

Floating Seahorses-p01

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα λίγα μέρη στα οποία η εμβληματική αρχιτεκτονική δεν ενθαρρύνεται απλώς αλλά επιδιώκεται ενεργά. Φαίνεται πως ταιριάζει ο,τιδήποτε κεντρίζει την προσοχή, από το μεγαλοπρεπές ως το εξωφρενικό, καμιά φορά συνδυασμός και των δύο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι ο εκπληκτικά σύντομος οικοδομικός κύκλος στο Ντουμπάι. Σε λίγο λιγότερο από 50 χρόνια, το Ντουμπάι αναπλάθει την εικόνα του γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των γερανών παγκοσμίως δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς εδώ, κατασκευάζοντας πολλά από τα εμβληματικότερα αρχιτεκτονήματα παγκοσμίως.

Floating Seahorses-p02

Η αρχιτεκτονική σύλληψη και κατασκευή κινείται με ευκολία από το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, στις κατοικίες Floating Seahorses, με τα υποβρύχια δωμάτια.

Το project Floating Seahorses, παρουσιάστηκε από την Ομάδα Kleindienst στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και πρόκειται για 42 μοντέρνες και υπερπολυτελείς πλωτές βίλες -τεχνικά είναι σκάφη χωρίς σύστημα κίνησης- που διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτούν οι πλούσιοι και εκκεντρικοί αγοραστές.

Floating Seahorses-p03
Floating Seahorses-p06

Η θαλάσσια βίλα έχει τρία επίπεδα. Στο ψηλότερο κατάστρωμα βρίσκεται το Jacuzzi, ένα κρεβάτι για χαλάρωση, το μπαρ και μία μικρή κουζίνα, στο μεσαίο επίπεδο βρίσκεται το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, ενώ στο τρίτο επίπεδο, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με εκπληκτική θέα του βυθού, βρίσκεται το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Σχεδιαστική λεπτομέρεια είναι ο τεχνητός κοραλλιογενής ύφαλος που κατασκευάστηκε για να προσφέρει μία ιδιαίτερα προστατευόμενη περιοχή στους υπό εξαφάνιση ιππόκαμπους.

Floating Seahorses-p08

Το World Islands Project θα είναι έτοιμο τέλη του 2016 και η εταιρεία Kleindienst Group ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προπωλήσει 35 από τα 42 αυτά σπίτια, με τιμή πώλησης $ 1.800.000. Ο CEO της εταιρείας Josef Kleindienst δήλωσε ότι είναι περήφανος που η εταιρεία του δημιούργησε ένα σημείο αναφοράς στον σχεδιασμό και κατασκευή πολυτελών και καινοτόμων πλωτών κατοικιών με υποβρύχια διαβίωση.

Όταν παρουσιάστηκε επίσημα στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι του Ντουμπάι τον περασμένο Μάρτιο, μεγάλες επενδυτικές εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες, την Καραϊβική, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Νορβηγία, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το project.

Floating Seahorses-p07

Το «The World», είναι ένα τεχνητό αρχιπέλαγος που θα κατασκευαστεί σε σχήμα μιας σφαίρας τέσσερα χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από την ακτή του Ντουμπάι.

Έργο: Floating Seahorses
Εταιρεία: Kleindienst
Εμβαδόν: 153 τ.μ.
Περιοχή: Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Floating Seahorses-p09

Πηγή: emirates.com, qz.com, gulfnews.com, thefloatingseahorse.com


sxediastiko