Οι ανεμογεννήτριες μεταμορφώνονται σε αγάλματα

the-giants-of-the-wind-p01Η αξία της αισθητικής διάστασης ενός τοπίου είναι ανεκτίμητη και η διαταραχή του προς όφελος ακόμη και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο των δύο πλευρών που οι απόψεις τους διίστανται.

Κάτω από την έντονη πίεση της αναγκαίας χρησιμοποίησης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της προσπάθειας για όσο το δυνατόν μικρότερη αισθητική υποβάθμιση, το βραβευμένο studio Choi + Shine Architects παρουσίασε τις γλυπτικές ανεμογεννήτριες The Giants of the Wind © 
the-giants-of-the-wind-p02
Οι αρχιτέκτονες Jin Choi και Thomas Shine έχουν σχεδιάσει στο παρελθόν τους καινοτόμους πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Lands Of Giants και κατάφεραν να δημιουργήσουν σχολή την οποία ακολούθησαν αργότερα οι Ρώσοι σχεδιαστές του Design Depot παρουσιάζοντας πυλώνες με παραστάσεις ζώων του δάσους.

Οι γίγαντες του ανέμου (The Giants of the Wind ©) έχουν καινοτόμο σχεδιασμό και αέρινη μορφή που ταιριάζει με την κίνηση των ανεμογεννητριών. Ο σχεδιασμός τους μετατρέπει την σταθερή δομή σε κινητικό έργο και αυτά με την σειρά τους μετατρέπουν τις περιοχές τοποθέτησης από αισθητικά υποβαθμισμένες σε μέρη τέχνης.

Έργο: The Giants of the Wind ©  
Studio: Choi + Shine Architects
Σχεδιαστές: Jin Choi, Thomas Shine
the-giants-of-the-wind-p03

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: choishine.com


sxediastiko