Ξενοδοχείο για βιβλιόφιλους

book and bed tokyo-p01Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε έναν αέναο αγώνα, ευφάνταστης και ξεχωριστής διακόσμησης. Πολλά αστέρια, πολύ πολυτέλεια, ατσαλάκωτο προσωπικό και αποτέλεσμα είναι άψυχες εικόνες για περιοδικά αρχιτεκτονικής.

Αντίθετα, στο Τόκιο άνοιξε στις 5 Νοεμβρίου ένα διαφορετικό ξενοδοχείο που δεν υπόσχεται πολυτέλεια, πισίνες ή υπνοδωμάτια κάτω από το νερό. Υπόσχεται ηρεμία και χαλάρωση για να απολαύσουμε αυτό που προσφέρει: Διάβασμα!
book and bed tokyo-p02
book and bed tokyo-p03
book and bed tokyo-p04
Σίγουρα, σε όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με τα δυτικότροπα αρχιτεκτονικά πρότυπα, που θέλουν χώρους μεγάλους, γεμάτους και με εμφανή πολυτέλεια το ξενοδοχείο Book and Bed Tokyo θα μας φανεί περίεργο και ίσως άσχημο και άβολο.

Πρέπει όμως να κατανοήσουμε την μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας και την αισθητική κουλτούρα, που αναδεικνύει τη φυσική υφή του ξύλου και απαιτεί την καθαρότητα των επιφανειών και των αρχιτεκτονικών γραμμών.
book and bed tokyo-p06
book and bed tokyo-p07
Οι Makoto Tanijiri και Ai Yoshida του Suppose Design Office, σχεδίασαν το ξενοδοχείο Book and Bed Tokyo με έντονα στοιχεία από την παραδοσιακή ιαπωνική ζωή.

Η ιδέα του ξενοδοχείου μπορεί να δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σίγουρα όμως θα εντυπωσιάζει το διαφορετικό.

Έργο: Book and Bed Tokyo
Studio: Suppose Design Office
Design Team: Makoto Tanijiri, Ai Yoshida
Περιοχή: Τόκιο, Ιαπωνία

book and bed tokyo-p08
book and bed tokyo-p10

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: bookandbedtokyo.com


sxediastiko