Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλιώτικο από τα άλλα

chocolate christmas tree-p01Η Γαλλική εταιρεία Le Chocolat - Alain Ducasse έχει κατασκευάσει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σοκολάτα και για εορταστική διακόσμηση έχει προσθέσει βιολογικά δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Το εορταστικό δέντρο ύψους 20 εκ. έχει σχεδιαστεί από τον graphic designer Pierre Tachon και αποτελείτε από έξι δίσκους σκούρας σοκολάτας που μειώνουν σταδιακά την διάμετρό τους για να σχηματίσουν τελικά ένα κωνικό σχήμα.
chocolate christmas tree-p02
chocolate christmas tree-p03
Η κεντρική ράβδος στηρίζεται σε μία σοκολατένια βάση και συγκρατεί τους έξι δίσκους. Για να ολοκληρωθεί ο κορμός του δέντρου ένα μικρό κωνικό κομμάτι εξαίσιας σοκολάτας έχει σχεδιαστεί για την κορυφή του.

Ο διεθνούς φήμης Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse, που κατέχει τρία αστέρια στον οδηγό Michelin, δεν περιορίστηκε μόνο να φτιάξει μία υπέροχη σοκολάτα, αλλά αναζήτησε και μία ξεχωριστή συσκευασία. Στο ειδικής κατασκευής κουτί, εκτός των εννέα σοκολατένιων κομματιών υπάρχουν και λευκά γάντια για να αποτρέψει την τήξη της σοκολάτας κατά τη συναρμολόγηση και να κρατήσει τα χέρια του τυχερού συναρμολογητή καθαρά.

Εταιρεία: Le Chocolat - Alain Ducasse
Σεφ: Alain Ducasse
Designer: Pierre Tachon
Ύψος: 20 εκ.
Βάρος: 480 γρ.
Φωτογράφος: Atelier Mai 98 - Thomas Dhellemmes
Χώρα: Γαλλία
chocolate christmas tree-p04
chocolate christmas tree-p05

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: lechocolat-alainducasse.com


sxediastiko