Ο Λευκός Οίκος μετά τον Ντόναλντ Τραμπ

phalus 2020-p01

Έργο: phalus 2020
Περιοχή: Washington D.C.
Καλλιτέχνης: Víctor Enrich

Ο Καταλανικός φωτογράφος Victor Enrich, αμέσως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, οραματίζεται το μέλλον του Λευκού Οίκου και προσθέτει το όνομά του, δίπλα στα ονόματα καλλιτεχνών που αντιδρούν στην εκλογή Τραμπ και προσπαθούν μέσω του χιούμορ να δώσουν εικόνα στους φόβους τους.

phalus 2020-p05
phalus 2020-p02
phalus 2020-p03
phalus 2020-p04
Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο που φωτογραφίζει και επεξεργάζεται τα κτίρια, φαντάστηκε τον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερα χρόνια με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Η Ουάσιγκτον είναι μια από τις λίγες αμερικανικές πόλεις που συμμορφώνεται με τους αυστηρούς πολεοδομικούς κανόνες που αφορούν την κατασκευή. Ένας από αυτούς τους κανόνες είναι ότι κανένα κτίριο μπορεί να είναι ψηλότερο από το Καπιτώλιο.

phalus 2020-p06
phalus 2020-p07
phalus 2020-p08

Θεωρώντας την αισθητική του νέου προέδρου, αλλά και του οικογενειακού του περιβάλλοντος αρκετά ιδιαίτερη και κραυγαλέα από την μία και από την άλλη ότι δύσκολα θα δεχθεί περιορισμούς και απαγορεύσεις στην επιθυμία του φαίνεστε και την φιλοσοφία «εν τω πολλώ το ευ», παρουσιάζει τον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερα χρόνια.

Ένας κιτς ουρανοξύστης 13 ορόφων. πιστών αντιγράφων του κεντρικού κτιρίου, στεφανωμένος  με το χρυσό λογότυπο του επιθέτου του.

Victor-Enrich-Juan-2

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Άρθρα
Πηγή: unframedphoto.com, designboom.com


sxediastiko