Συμβουλές διακόσμησης για δύσκολους καιρούς.

 

budget
Περισσότερο  σήμερα παρά ποτέ χρειαζόμαστε  τρόπους  εξοικονόμησης χρημάτων και τρόπους να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα άλλα και να μην παραιτούμαστε από το δικαίωμα ενός όμορφου άνετου και χαρούμενου χώρου.

Προσπαθώντας όμως  να διακοσμήσουμε τους ζωτικούς χώρους του σπιτιού μας μπορεί εύκολα να βγούμε έξω από τον προϋπολογισμό μας και να σπαταλήσουμε χρήματα σε αντικείμενα και έπιπλα που μόνο χάρη δεν προσθέτουν στον χώρο μας.

Ο καλύτερος τρόπος  να αποφύγουμε τις σπατάλες είναι  να δούμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε καταρχήν και να προγραμματίσουμε  τις αγορές μας έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το έργο μας.

Το να είσαι σώφρων αγοραστής δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ας δούμε οκτώ σημεία που καλό θα ήταν να προσέξουμε για φθηνές και αξιόλογες προσπάθειες διακόσμησης του σπιτιού μας.

2

1. Προσπαθούμε να κάνουμε τις αγορές μας σε περίοδο εκπτώσεων. Ευτυχώς είναι δυο φορές το χρόνο οπότε γιατί να μην αναβάλουμε τις αγορές μας τότε? Κάντε μια έρευνα αγοράς για τα κομμάτια που θα αγοράζατε πριν τις εκπτώσεις. Όλα τα μαγαζιά χρειάζονται πωλήσεις, ειδικά αυτή τη περίοδο, οπότε μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλή έκπτωση, μέχρι και μισοτιμής.

2. Ψάξτε για έπιπλα που μπορεί να εξυπηρετήσουν περισσότερους από έναν σκοπό  Μπορείτε να βρείτε υποπόδιο για παράδειγμα  που να χρησιμεύει ως επιπλέον κάθισμα, κρεβάτι ή αποθηκευτικός χώρος. Τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε  περισσότερα με τα ίδια σχεδόν χρήματα.

3. Θυμηθείτε….παίρνετε ότι πληρώνετε για αυτό  πάντα να ελέγχετε την ποιότητα αυτών που αγοράζετε. Τραβήξτε τα συρτάρια. Μήπως δεν βγαίνουν έξω εύκολα; Κολλάνε κάπως? Τι λέτε για τους μεντεσέδες πόρτας; Σας φαίνονται  ανθεκτικοί;

images4

4. Πολλά καταστήματα επίπλων ανανεώνουν την βιτρίνα των εκθεσιακών τους χώρων για να αναδείξουν  τα νέα κομμάτια, άλλα  πωλούν τα εκθεσιακά μοντέλα τους με χαμηλότερη τιμή. Παλαιότερα στυλ  πρέπει να μετακινηθούν για τα νεότερα σχέδια της βιτρίνας και τα έπιπλα αυτά, καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκης. Συνεπώς τα περισσότερα καταστήματα τα συμφέρει να  πωλήσουν τα παλιότερα κομμάτια τους και όχι να τα αποθηκεύσουν.

5. Κάντε μια βόλτα στο Μοναστηράκι καθώς και στα γιορτινά bazaar που διοργανώνονται από σωματεία και σχολεία. Υπάρχουν υπέροχα κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή.

6. Μερικές φορές τα παλιά μας φθαρμένα έπιπλα μπορούν με ένα ρετουσάρισμα, να γίνουν καινούργια. Αν υπάρχει στο σπίτι μας κάποιο αγαπημένο  κομμάτι που πάει να  καταστραφεί  ή φαίνεται πολύ  φθαρμένο μπορούμε  να βρούμε τρόπους να το φρεσκάρουμε όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσουμε  πιθανά μόνο την ταπετσαρία ή να χρειάζεται ένα λουστράρισμα.

1

7. Μην γίνεστε παρορμητικοί αγοραστές. Ο ευκολότερος τρόπος να ρίξετε έξω τον προϋπολογισμό σας  είναι να παραβλέψετε τα διακοσμητικά σχέδια και να αγοράσετε το πολυπόθητο κομμάτι που προσωρινά ίσως σας ενθουσίασε. Το κομμάτι αυτό μπορεί να το βρήκατε σε καλή τιμή  αλλά ενδέχεται να μην λειτουργεί με το ντεκόρ που έχετε κατά νου. Επομένως, μην προβείτε σε  αγορά μόνο και μόνο επειδή η τιμή φαίνεται συμφέρουσα ή επειδή κάτι σας ενθουσίασε. Προγραμματίστε ακριβώς τι θέλετε και ακολουθήστε κατά γράμμα το σχέδιό σας.

8. Παρακολουθήστε τον προϋπολογισμό σας. Να θυμάστε πάντα, όταν πάτε για ψώνια  το ποσό που έχετε προϋπολογίσει για την συγκεκριμένη εργασία ή αγορά.

Η διακόσμηση απαιτεί σωστό σχεδιασμό και θέλει διάθεση, πολύ ψάξιμο, καλό προγραμματισμό και καθόλου παρορμητισμό.

Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Άρθρα


sxediastiko