Φανταστικό παιδικό δωμάτιο.

 

Pirates-Bedroom_p01
Mερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμα και την φαντασία μας. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη αγάπη στους πειρατές αλλά με ένα τέτοιο δωμάτιο σίγουρα θα ήμουν ενθουσιασμένη. Η ιδέα και ο σχεδιασμός ανήκει στον Steve Kuhl.


Μπαίνοντας στο δωμάτιο η αίσθηση που έχεις είναι ονειρώδεις, έτσι όπως έχει υπέροχα συνδυαστεί το βαθύ μπλε χρώμα με το χρώμα του ξύλου και την επένδυση γκρίζας της πέτρας. Ένα κελί με μια μικρή  προσαρμοσμένη σιδερένια πόρτα συναντά όποιος μπαίνει στο δωμάτιο.

Η σκάλα οδηγεί στο επάνω διάζωμα όπου μια ξύλινη γέφυρα  με κάγκελα από σχοινί χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στην πειρατική γαλέρα. Μέσα εκεί κρύβετε και το κρεβάτι του  τυχερού κάτοχου  ενώ υπάρχει και  άλλο ένα για επισκέπτες. Για την γαλέρα χρησιμοποιήθηκε  χοντρό μασίφ ξύλο επεξεργασμένο στο χέρι, σε κάποια δε σημεία λαξεύτηκε με το χέρι για επιπλέον δύναμη, ενώ ένα χοντρό καραβίσιο σχοινί  συνδέει το κατάστρωμα με το βεστιαριο-ντουλάπα.

Pirates-Bedroom_p14
Για  το κύριο κύτος του  πλοίου χρησιμοποιήθηκαν 24 κομμάτια ξύλου ώστε  να κατασκευαστεί ο ωφέλιμος χώρος του και για να δείξει ως γάστρα αληθινή επενδύθηκαν κόντρα πλακέ με μείγμα από γύψο και εποξική ρητίνη ώστε να διαμορφωθεί τέλεια προσομοίωση γάστρας πειρατικής γαλέρας.


Άλλη μια καταπληκτική ιδέα που βέβαια μπόρεσε να εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη κατοικία γιατί υπήρχε και η ανάλογη δυνατότητα είναι και ο εναλλακτικός τρόπος διαφυγής από το υπνοδωμάτιο: Μέσω μιας μεγάλης σωλήνας από την οποία τσουλάει κανείς εκτός δωματίου.

Αυτό το εκπληκτικό σχέδιο θα βοηθήσει το παιδί να μεγαλώσει σε ένα δημιουργικό και ευφάνταστο περιβάλλον, δεν νομίζετε;Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Αρθρα
Πηγή: kuhldesignbuild.com, freshome.com


sxediastiko