Οικονομία στην θέρμανση? Υπέρυθρη Θέρμανση.

 

2
Αν και η άνοιξη, ήδη μας έδειξε τις πρώτες καλές της μέρες, αν και το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών, εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε θερμαντικά σώματα. Ο λόγος είναι απλός. Πέρα από την ενημέρωση, έχετε και τον απαιτούμενο χρόνο για την αναζήτηση ευκαιριών και καλύτερων τιμών, τώρα που η κίνηση στην αγορά των θερμαντικών σωμάτων έχει αρχίσει, λόγω εποχής να υποχωρεί.

Τους κλασικούς τρόπους θέρμανσης ήδη τους γνωρίζεται, καλοριφέρ πετρελαίου ή φυσικού αερίου, ενεργειακό ή απλό τζάκι, θερμοπομποί, air condition κ.α. Αν όμως θεωρείτε ότι το ετήσιο κόστος θέρμανσης μιας κατοικίας με αυτούς τους τρόπους είναι ακριβό, σας παρουσιάζουμε έναν άλλο τρόπο θέρμανσης, με κόστος λειτουργίας πολύ χαμηλό. Την Υπέρυθρη Θέρμανση.

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση?

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι μια καινοτόμος τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης θερμότητας, στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά και το ανθρώπινο σώμα. Η εκπομπή αυτής της ενέργειας είναι επίσης γνωστή και ως Βιογενετικό Υπέρυθρο, ενώ έχει επιστημονικά αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει την απευθείας θέρμανση των στερεών σωμάτων, είτε οργανικών, είτε ανόργανων (ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων), χωρίς την ανάγκη θέρμανσης του ενδιάμεσου αέρα. Κατά συνέπεια, οι απώλειες της θερμικής ενέργειας είναι πρακτικά μηδενικές, αφού η Υπέρυθρη Θερμότητα μεταφέρεται ομοιογενώς στα σώματα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ενδιάμεσος αέρας.

11
Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία αναπτύχθηκε από ιατρικούς επιστήμονες και αξιοποιείται για τις αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα, τις θερμοκοιτίδες, τις σάουνες αλλά και μια ποικιλία από θεραπευτικές εφαρμογές. Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη, ασφαλή και αποδοτική τεχνολογία θέρμανσης, με τα περισσότερα οφέλη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πιθανόν να σας φοβίζει η λέξη ακτινοβολία και αρκετοί ίσως ανησυχήσουν. Η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, άλλες επιβλαβείς, π.χ. υπεριώδης και άλλες ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό, π.χ. υπέρυθρη. Η υπέρυθρη (υπό - ερυθρή, χαμηλότερες συχνότητες από το φως) ακτινοβολία αξιοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε μια ποικιλία από ιατρικές εφαρμογές, ευεργετικές για τον άνθρωπο.

13
Η ευεργετική αυτή ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά. Αντίθετα, το υπεριώδες (υπέρ - ιώδες, υψηλότερες συχνότητες από το φως) μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό.

Η κύρια ποσότητα της ακτινοβολίας που δεχόμαστε από τον ήλιο είναι η ευεργετική Υπέρυθρη και μόνο το 3% αυτής είναι η βλαβερή Υπεριώδης. Από το σύνολο του 1kW ενέργειας περίπου που δεχόμαστε από τον ήλιο στο ζενίθ του, τα 527W είναι υπέρυθρη ακτινοβολία, τα 445W ορατό φως και τα 32W είναι η υπεριώδης ακτινοβολία.

Συνεπώς, η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Πως λειτουργεί?

4
Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης περιέχουν ένα ειδικό φιλμ, ίσου περίπου μεγέθους με το εμβαδόν της πρόσοψής τους. Το υλικό κατασκευής της πλάκας είναι το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη (και όχι πολυαμίδιο, το οποίο διαφέρει), ένας πρακτικά άκαυστος θερμοσυσσωρευτής ο οποίος τροφοδοτείται από ηλεκτρόδια. Κάθε σώμα που θερμαίνεται εκπέμπει υπέρυθρη θερμότητα.

Το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη είναι βελτιστοποιημένο για μέγιστη θερμική εκπομπή, ανώτερη από τα συμβατικά θερμαντικά υλικά. έτσι, αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία, με λίγα Watt. Επιτυγχάνει έτσι την εκπομπή θερμικής ενέργειας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας σε ποσοστό 90%.

Αντίθετα, οι κοινοί θερμοσυσσωρευτές -υπό συγκρίσιμες συνθήκες λειτουργίας– αποδίδουν υπέρυθρη ακτινοβολία σε ποσοστό 10-25%. Επίσης, το πολυϊμιδίο άνθρακα γραφίτη, συνεχίζει την εκπομπή ήπιας θερμότητας ακόμη κι όταν το πάνελ σβήσει! Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομία κατά τον κύκλο λειτουργίας των πάνελ.

5-1
Κάθε σώμα που θερμαίνεται εκπέμπει υπέρυθρη θερμότητα. Το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη είναι βελτιστοποιημένο για μέγιστη θερμική εκπομπή, ανώτερη από τα συμβατικά θερμαντικά υλικά. έτσι, αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία, με λίγα Watt. Επιτυγχάνει έτσι την εκπομπή θερμικής ενέργειας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας σε ποσοστό 90%.

Το πολυϊμιδίο άνθρακα γραφίτη, συνεχίζει την εκπομπή ήπιας θερμότητας ακόμη κι όταν το πάνελ σβήσει! Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομία κατά τον κύκλο λειτουργίας των πάνελ.

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης εκπέμπουν τη θερμότητα με 45 μοίρες άνοιγμα προς τα αριστερά και τα δεξιά από τα άκρα της πρόσοψής τους, με ωφέλιμη ακτίνα θέρμανσης τα 3 μέτρα.

1
Πλεονεκτήματα της Υπέρυθρης Θέρμανσης.


Η Υπέρυθρη Θέρμανση επιτυγχάνει χαμηλή κατανάλωση και μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ, τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου και τους ανθρώπους, χωρίς απώλειες για τη θέρμανση του ενδιάμεσου αέρα.

Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να λειτουργήσουν πολλές περισσότερες ώρες από τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης προκειμένου να επιτύχουν -μάλιστα- υποδεέστερα αποτελέσματα ως προς τη θέρμανση του χώρου.

Διατηρούν την θερμότητα ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου.

9
Τα θερμαντικά μέσα που βασίζονται στην κυκλοφορία ρευμάτων θερμού αέρα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Με το που θα ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου θα χαθεί άμεσα και θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι ο χώρος σας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα θερμοκρασίας. Στο μεταξύ, όλη η ενέργεια που καταναλώσατε θα πάει χαμένη.

Αντίθετα, η Υπέρυθρη Θερμότητα απορροφάται από τα δομικά στοιχεία του χώρου και παραμένει σε αυτά, χωρίς να επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου. Ακόμη κι αν ανοίξετε τα παράθυρα, μόλις τα κλείσετε ο χώρος θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα θερμικής άνεσης.

Αφύγρανση των τοίχων.

Η υγρασία είναι καλός αγωγός της θερμότητας και άρα ένας υγρός τοίχος μεταφέρει την εσωτερική θερμότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον, προκαλώντας άμεσες απώλειες. Μεταδίδοντας τη θερμότητα απευθείας στους τοίχους και τα υπόλοιπα στερεά σώματα του χώρου, η Υπέρυθρη Θέρμανση στεγνώνει την υγρασία βαθιά μέσα στα υλικά, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της θερμότητας και τη σαφώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρησή της.

Εγκατάσταση πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης.

7
Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης μπορούν να εγκατασταθούν στον τοίχο και στην οροφή ή να σταθούν στο δάπεδο με προαιρετική βάση δαπέδου ώστε να μπορείτε να τα μετακινείτε σε όλους τους χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βασική λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσέξετε είναι πως τα πάνελ θα πρέπει να «κοιτάζουν» προς τους εσωτερικούς τοίχους του χώρου και όχι π.χ. προς τα παράθυρα.

Τα οφέλη της επιλογής πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης έναντι οποιουδήποτε άλλου συμβατικού μέσου θέρμανσης είναι πολλαπλά και αφορούν άμεσα τόσο την τσέπη σας όσο και την υγεία σας!

Αξιοποιώντας πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης σε σχέση με το τρέχον κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξοικονομείτε έως και:

• 80% λιγότερη κατανάλωση από τα συμβατικά σώματα ηλεκτρ. θέρμανσης
• 50% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα συμβατικής κατασκευής με πετρέλαιο
• 40% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα με φυσικό αέριο
• 30% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τις αντλίες θερμότητας λόγω περιορισμού των απωλειών του θερμού αέρα

Οι εταιρείες λένε ότι το κόστος για να ζεσταθεί μία κατοικία 100 τ.μ. με υπέρυθρες ακτίνες, είναι μόλις 370€ με 400€ το έτος. Μεγάλη οικονομία αν υπολογίσετε και τα οφέλη στην υγεία μας που υποστηρίζουν οι εταιρείες.

redwell-picture-panel-heater
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των θερμαντικών πάνελ είναι πως τα πάνελ με μεταλλική πρόσοψη προσφέρουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της πρόσοψής τους. Έτσι, μπορείτε να  ζητήσετε την εκτύπωση του σχεδίου της αρεσκείας σας, το οποίο θα μετατρέψει αυτομάτως το πάνελ σε πίνακα!

Επιπλέον, υπάρχουν πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης με φινίρισμα μαύρου γυαλιού. Το οπτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το εξαιρετικά λεπτό πάχος των πάνελ και την τοποθέτηση που εσείς θα επιλέξετε, είναι αμιγώς εντυπωσιακό!

Μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την αισθητική του χώρου σας και να ζεσταθείτε παράλληλα, χωρίς να ξοδέψετε μεγάλα χρηματικά ποσά σε πίνακες ζωγραφικής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.Πηγή: crystalaudio.gr, heatinggreen.com, quickneasy.gr


sxediastiko