ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FENG SHUI

fengshui1  
Τo Feng Shui είναι μια αρχαία τέχνη και επιστήμη 5.000 χρόνων που ξεκίνησε στην Κίνα. Είναι ένα πολύπλοκο σύνολο γνώσεων που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπηση της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν αυτό.
 
 
Feng σημαίνει άνεμος και shui νερό. Στην κινεζική κουλτούρα ο άνεμος και το νερό είναι συνδεδεμένα με την καλή υγεία, έτσι καλό feng shui σημαίνει καλή τύχη, ενώ το κακό feng shui σημαίνει κακή τύχη και ατυχία.
 
Το Feng Shui βασίζεται στην ροή της ενέργειας στον χώρο και την κατανόηση της φύσης & του περιβάλλοντος γύρω μας, βασιζόμενο  στην ιδέα ότι η γη είναι ζωντανή και γεμάτη με ενέργεια (που στο feng shui αποκαλούμε chi). Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι η ενέργεια της γης ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να επηρεάσει τους ανθρώπους έτσι με την  εφαρμογή του feng shui κρατούσαν την θετική ενέργεια στον χώρο απομακρύνοντας την αρνητική.
 
  living_room_3
Οι θεωρίες του yin και yang, καθώς και τα πέντε feng shui στοιχεία (νερό, γή, αέρας, μέταλλο, ξύλο), είναι μερικές από τις βασικές πτυχές της ανάλυσης του feng shui πως όμως αυτό εφαρμόζεται πρακτικά και πως μπορεί να επηρεάσει την ζωή την δική μας και της οικογένειάς μας?
 
Με απλά λόγια το feng shui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους,είναι η ισορροπία μεταξύ του γίν και του γιάνγκ, του θετικού και του αρνητικού.είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας. Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα. Πολλές φορές μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα χώρο και απλά να μην αισθανόμαστε όμορφα χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς ή να γνωρίζουμε κάποιον που να μην συμπαθούμε ευθύς εξ’αρχής χωρίς να μας έχει κάνει κάτι.
 
Αυτό είναι θετικό & αρνητικό feng shui.
 
Διαμορφώνοντας τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε εμείς και η οικογένειά μας να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, προκαλούμε την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στην ζωή μας. To feng shui είναι η αφθονία, είναι η υγεία για μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, είναι ο πλούτος, είναι το κατάστημα που έχει γεμίσει απο πελάτες, είναι η ευγένια και η εργατικότητα μεταξύ των ανθρώπων που δουλεύουν στο ίδιο γραφείο, είναι το σπίτι που σαν χώρος αισθάνεστε οτι σας αγκαλιάζει με την ηρεμία και την αρμονία της χωροθεσία του.
 
FengShui2  
Με το να έχουμε μια αρμονική διάταξη στα αντικείμενα στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε αποφεύγουμε τις αρρώστιες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, την κακή τύχη. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος,σε πολλές περιπτώσεις και απο αρρώστιες και η ζωή μας βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση.
 
Για να πετύχουμε εξισσορόπηση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας εφαρμόζουμε feng shui στο σπίτι μας αλλά και γενικότερα στο τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά μας  με το να φέρνουμε την θετική ενέργεια γύρω μας και παρατηρούμε άμεσα τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.
 
Σε γενικές γραμμές καλό θα είναι να ξέρουμε οτι καθαρίζοντας ότι άχρηστο από το σπίτι και τον επαγγελματικό μας χώρο μπορούμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την οικονομική ευημερία μας και να διατηρήσουμε τα οικονομικά μας σταθερά ακόμη και σε μια ασταθή οικονομία όπως η σημερινή. Όταν καθαρίζουμε το σωρό απο συσσωρευμένα παλιά αντικείμενα που έχουμε σε αποθήκες, πατάρια ή ντουλάπια του χώρου μας, υποσυνείδητα ανοίγουμε μονοπάτια για τον πλούτο. Και αυτός ο πλούτος μπορεί να είναι ένας μεγαλύτερος μισθός, περισσότεροι πελάτες, περισσότερες συμφέρουσες επαγγελματικές συμφωνίες ή ακόμα και ένας παχύτερος τραπεζικός λογαριασμός.
 
Στο Feng Shui, το σωρό απο συσσωρευμένα παλιά αντικείμενα που έχουμε σε αποθήκες, πατάρια ή ντουλάπια του χώρου μας αντιπροσωπεύει τις αποφάσεις που δεν πήραμε και την ανικανότητα μας να προχωρήσουμε μπροστά.
 
  living_room_4
Σκεφτείτε το αυτό όπως κοιτάζετε επίμονα τους σωρούς απο χαρτί στο γραφείο σας, τα αφόρετα ενδύματα στις ντουλάπες σας, και τα αδιάβαστα περιοδικά που στοιβάζονται στο υπνοδωμάτιό σας.
Σκεφτείτε ότι τίποτα νεότερο δεν μπορεί να μπεί στη ζωή σας έως ότου κάνετε χώρο για αυτό, συνεπώς πρέπει να καθαρίσετε τουλάχιστον το 25% του σωρού σας για να κάνετε χώρο για τον πλούτο.
 
Επιχειρήστε να φωτογραφήσετε ή να ζωγραφίσετε ένα οικογενειακό πορτρέτο όπου να είναι παρόντα όλα τα μέλη και στο οποίο όλοι να δείχνουν ευτυχισμένοι. Κρεμάστε αυτό το πορτρέτο στο δωμάτιο όπου συγκεντρώνεται όλη οικογένεια, ώστε να συμβολίζει μια ευτυχισμένη & σταθερή οικογενειακή ζωή και τοποθετήστε το στον νοτιοδυτικό τοίχο αν αυτό είναι εφικτό.
 
Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ανοίξτε δύο παράθυρα σε δύο διαφορετικά δωμάτια και αφήστε τον φρέσκο αέρα να εξαφανίσει την πολυκαιρισμένη Γιν ατμόσφαιρα του σπιτιού. Είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό μια ηλιόλουστη μέρα, για να μπεί στο σπίτι ζωτική Γιάνγκ ενέργεια που προσελκύει χαρά και καλή τύχη.
 
feng-shui-in-the-home  
Τα φρέσκα λουλούδια φέρνουν έντονη Γιάνγκ ενέργεια στο καθιστικό και το χωλ του σπιτιού σας, αλλά μετατρέπονται σε καταθλιπτική Γιν ενέργεια όταν μαραίνονται. Γι’ αυτό μην αφήνετε μαραμένα λουλούδια στα βάζα και αντικαταστήστε τα άμεσα με φρέσκα.
 
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλα ξεκινούν από εμάς γι'αυτό διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την θετική μας στάση απέναντι στη ζωή ακόμα και αν τα πράματα και τα γεγονότα φαίνεται να μην πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Είναι στο χέρι μας να αισθανόμαστε όμορφα κάθε στιγμή και με την βοήθεια του feng shui να έχουμε όμορφο τον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε.
 
Το βασικό είναι να είμαστε καλά, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και υγιείς  και θα κάνουμε οτι είναι δυνατό για να το πετύχουμε.
 
 
Δημοσίευση Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Αρθρα
Πηγη: Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας feng shui
 

 


sxediastiko