Πατητή Τσιμεντοκονία. Όταν η διακόσμηση ξεκινάει από τοίχους και δάπεδα.

 

patiti-tsimentokonia_p06  
Η διακόσμηση της κατοικίας ή του επαγγελματικού μας χώρου, ξεκινάει από τους τοίχους και τα δάπεδα και συνδυάζεται με τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και τα αξεσουάρ. Ένα από τα υλικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έλκει την καταγωγή του από τα πολύ παλιά χρόνια είναι η πατητή τσιμεντοκονία. Η αισθητική, η διαχρονικότητα και η δυνατότητα που υπάρχει στο συνδυασμό υλικών, καθιστά την πατητή τσιμεντοκονία ιδανικό σύμμαχο στην διακόσμηση.

Η ανακαίνιση ιδιωτικών ή και επαγγελματικών χώρων, απασχολεί αρχιτέκτονες μηχανικούς, διακοσμητές, τους μάστορες με τα συνεργεία τους αλλά και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των σπιτιών ή των καταστημάτων. 

Η πατητή τσιμεντοκονία, είναι ουσιαστικά το αρχαίο «δυαδικό τσιμέντο» και σήμερα πια θεωρείται το πλέον οικολογικό υλικό. Η σύσταση του αποτελείται από: θηραϊκή γη (ποζουλάνη), ποταμίσια άμμο (δεν περιέχει άλατα), υδραυλικό ασβέστη (σκόνη), νερό. Η ανάμιξη αυτών των υλικών μας δίνει ένα πολύ ισχυρό κονίαμα που είναι εργάσιμο όπως ένα κανονικό κονίαμα σοβατίσματος, μόνο που είναι πιο υγιές. Ο λόγος είναι πως αυτό επιτρέπει στο τοίχο να αναπνέει ενώ ταυτόχρονα δεν απορροφά νερό και λόγω της απουσίας του τσιμέντου δε δημιουργούνται σκασίματα ή ρηγματώσεις. Με την πρόσμιξη χρώματος (κεραμάλευρο) μπορεί να πάρει ότι χρώμα θέλουμε.

  patiti-tsimentokonia_p21
Έχει πάρα πολύ καλή συμπεριφορά στην υγρασία και στη συστολή – διαστολή. Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση ως επικάλυψη σε τσιμεντένιους τοίχους και δάπεδα, αλλά και σε πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκό με την απαραίτητη προετοιμασία του υποστρώματος.

Το χυτό αυτό υλικό αποτελεί ιδανικό φόντο για κάθε είδους διακόσμηση, κλασική ή μοντέρνα. Η δυνατότητα της να συνδυαστεί με άλλα υλικά, όπως πλακάκια, βότσαλα, γυαλί, ξύλα, ενσωματώνοντάς τα στην επιφάνειά της, δίνει στην τσιμεντοκονία ένα επιπλέον αισθητικό αβαντάζ.. Η τελική της επιφάνεια περνιέται με ειδικό λούστρο για να αποκτήσει την αδιαβροχοποιητική της ικανότητα και να αποφεύγεται ο στιγματισμός της από λεκέδες. Το λούστρο αυτό θα της δώσει και την τελική της υφή, γυαλιστερή ή ματ. Το υλικό συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα συνδυαζόμενα με μια διαχρονική αισθητική.

patiti-tsimentokonia_p17  
Η ευκολία στη χρήση αλλά και την εφαρμογή της, σε συνδυασμό με τους ατελείωτους διακοσμητικούς της δρόμους, αναγάγουν την Πατητή Τσιμεντοκονία, σε υλικό που μπορεί γρήγορα, σίγουρα και οικονομικά να αναπλάσει τους χώρους και να ανεβάσει το επίπεδό τους αισθητικά. Με πάχος 3 χιλ. την καθιστά ιδανικό υλικό στις ανακαινίσεις.

Φθαρμένα δάπεδα, παλιά πλακάκια σε πατώματα και τοίχους, σαθρές τσιμεντοκονίες, μωσαϊκά και τόσες άλλες περιπτώσεις εφαρμογών, μπορούν μετά από την κατάλληλη προετοιμασία να ανανεωθούν και να αποκτήσουν καινούργια ζωή και διαχρονική αξία.

Αν αναζητάτε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη αισθητική πρόταση, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε την λύση της πατητής τσιμεντοκονίας.Πηγή: durostick.gr, anakenisis.blogspot.com, artwall.gr, prolat.grsxediastiko