Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Τα Χριστούγεννα έρχονται και όλοι αρχίζουμε ετοιμασίες για τον στολισμό του σπιτιού μας. Όλοι μας έχουμε υπόψη το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε πράσινο κυρίως χρώμα με τις γνωστές στρογγυλές λάμπες. Τι λέτε να βάλουμε πάλι την φαντασία μας να πετάξει?


Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από σοκολάτες.

chocolatetreeΠρώτη πρόταση και νοστιμότατη είναι ένα αυτοσχέδιο σοκολατένιο δέντρο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μια όμορφη ιδέα αν οργανώσουμε στο σπίτι ένα πάρτι, μια συνεστίαση και το φτιάξουμε για να φιλέψουμε ας πούμε τους καλεσμένους μας καλώντας τους στο τέλος να «μαδήσουν» το δέντρο μας.

Η κατασκευή του είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να σκεφτούμε είναι το πόσο μεγάλο θέλουμε να είναι και τι μέγεθος από σοκολάτες θέλουμε να αποτελείτε. Στην συνέχεια  διαλέγουμε μια όμορφη γλαστρούλα, αν θέλουμε χρωματιστή - αν και θα πρότεινα να το συνδυάζουμε με το χρώμα των συσκευασιών που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για τον κορμό που θα μας χρησιμεύσει ως στήριγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο αντικείμενο σε μορφή χοντρού σωλήνα θέλουμε. Μια ιδέα είναι σωλήνας για απορροφητήρα τον οποίο μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας και είναι φθηνός. 

Τις σοκολάτες μπορούμε ανάλογα με το τι έχουμε διαλέξει να τις κολλήσουμε με λίγη κόλλα κατευθείαν στον κορμό ή να της περάσουμε σε κορδέλα αλλά αυτό απαιτεί πιο πού δουλειά. Την γλάστρα μας την γεμίζουμε με άλλα καλούδια όπως καραμέλες, ζελεδάκια και ότι άλλο σκεφτούμε για να κρατηθεί στέρεα ο κορμός μας

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από αυγοθήκες.

Και αυτή ηaygouliers ιδέα εξαρτάται αποκλειστικά από το κέφι μας για πειραματισμό και φαντασία.

Όπλο μας  το χρώμα και ο συνδυασμός μεγεθών. Βέβαια θα πρέπει να μαζεύουμε τις αυγοθήκες  από  καιρό. Τις βάφουμε σε πράσινο χρώμα για να θυμίζουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορούμε ως προς το χρώμα να παίξουμε με όλο το φάσμα των χρωματικών αποχρώσεων του πράσινου και να το κάνουμε πιο ευφάνταστο. Τοποθετούμε σε μια βάση πράσινη κατά προτίμηση η οποία μπορεί να είναι από στρωματάκι γυμναστικής ή φενιζόλ που θα το ντύσουμε με πράσινο χαρτι, σε σκέτο χαρτόνι.

Σε αυτή την κατασκευή μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε κορμό αλλά να τοποθετήσουμε τα κουτιά από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο σχηματίζοντας ένα δέντρο. Στις άκρες του στολίζουμε με μικρές μπαλίτσες, λουλουδάκια, φιόγκους και ότι άλλο μας αρέσει. Είπαμε…..κέφι κα φαντασία

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία.

booksΣε αυτή την ιδέα έχουμε δυο είδη Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η μια είναι να πάρουμε την παλιά φρουτιέρα της γιαγιάς και να τοποθετήσουμε τα βιβλία το ένα πάνω στο άλλο σε συμμετρία που να θυμίζει δέντρο, όπως παρατηρούμε στην αριστερη φωτογραφία.

books2Λαμβάνουμε υπόψη μας τα μεγέθη που θέλουμε και τοποθετούμε το μεγαλύτερο κάτω και το αμέσως επόμενο μέγεθος.Στην συνέχεια προτείνουμε για στολίδια μικρά ανθρωπάκια κα ζωάκια  να στέκονται στις άκρες των βιβλίων. Δεν θυμίζει κατι απο παραμύθι?

Η άλλη ιδέα είναι με τα βιβλία ανοικτά, όπως βλέπουμε στην δεξιά φωτογραφία. Αν δεν μας πειράζει μπορούμε να τα ντύσουμε με πράσινο και χρυσαφί κάλυμμα για βιβλία και τοποθετώντας τα ανοικτά κοιτώντας προς τα κάτω και στερεώνοντας στην κορφή του ένα αστερι, σχηματίζουμε ένα όμορφο δεντράκι. Στολίζουμε με κόκκινη χριστουγεννιάτικη κορδέλα, ένα αστεράκι για κορυφή και να το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας.

 

Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Άρθρα

 


sxediastiko