Χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Η καλύτερη φάτνη είναι η δική μου φάτνη

fatnidespo3Είναι πολύ όμορφο να φτιάχνεις τα δικά σου στολίδια μαζί με ανθρώπους που αγαπάς. Γι αυτό σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ όμορφη φάτνη με πολύ απλά υλικά και πολύ εύκολη. Είναι μάλιστα τόσο εύκολη που μπορει να την κατασκευάσει ένα παιδί.

Καταρχήν θα πρέπει να δούμε σε τι μέγεθος θέλουμε να την φτιάξουμε. Η μορφή της έχει την μορφή σπηλιάς οπότε μετράμε πλάτος, βάθος και ύψος αν την θέλουμε κάτω από το δέντρο ή αν θέλουμε να την τοποθετήσουμε σε κάποιο μπουφέ μας ή σύνθετο σαν μέρος του όλου στολισμού. Τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή είναι αφρός πολυουρεθάνης διογκούμενος, έτοιμος προς χρήση, σπρέι χρωματισμού σε καφέ ή χρυσαφή απόχρωση, μια βάση από φενιζόλ ή άλλο σκληρό υλικό, σε μέγεθος που  έχουμε προεπιλέξει και ένα μεγάλο κομμάτι χαρτονιού για να το χρησιμοποιήσουμε ως φόρμα για το ταβάνι της σπηλιάς. Επίσης θα πρέπει να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα μικρά κουκλάκια και φιγούρες για να δώσουμε ζωή στην φάτνη μας

 Η διαδικασία έχει ως εξής:  Τοποθετούμε την βάση της σπηλιάς μας και από της άκρες βάζουμε το χαρτόνι χρησιμοποιώντας πινέζες για να στερεώσουμε το χαρτόνι στην βάση. Το χαρτόνι θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από την βάση έτσι ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε άνετα τον θόλο, αν και δεν ειναι απαραιτητο. Στην συνέχεια φτιάχνουμε το θόλο ο οποίος δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα  συμμετρικός. Μην ξεχνάμε ότι θέλουμε μια σπηλιά οπότε θέλουμε μια υποτυπώδη ανομοιομορφία. Αφού έχουμε πια τελειώσει με την μορφοποίηση της σπηλιάς μας, περνάμε στον αφρό. Προσεχτικά αρχίζουμε να περνάμε με αφρό τμηματικά όλες τις επιφάνειες που βλέπουμε  σιγά σιγά και αφήνουμε να στεγνώσει όπως λένε οι οδηγίες του. Αυτός θα αρχίζει να διογκώνεται καθώς στεγνώνει και θα δώσει περίπου τα πέντε εκατοστά όγκο στις επιφάνειες που έχουμε περάσει.

Μετά έχει σειρά ο χρωματισμός. Με τα σπρέι βαφής περνάμε όλη την επιφάνεια μέσα και έξω από την φάτνη με το χρώμα που έχουμε διαλέξει. Η φάτνη μας είναι έτοιμη.

 Τοποθετούμε την φάτνη στην θέση της, την στολίζουμε με τις φιγούρες μας, τα λαμπιόνια μας και είμαστε έτοιμη να μας επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Δημοσιευση Χριστινα Κατσικη
Θεμα Αρθρα

 


sxediastiko