Αειθαλές συναρμολογούμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

AEITHALES TREEΠάμε να φτιάξουμε ένα εύκολο και συναρμολογούμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο? Για σας που σας αρέσουν τα μαστορέματα κατασκευάζεται ευχάριστα, στήνεται, λύνεται, και αποθηκεύετε με ευκολία. Αν πάλι δεν τα  καταφέρνετε, μην απελπίζεστε, τα ειδικά καταστήματα ή ο ξυλουργός της γειτονιάς σας θα βοηθήσουν.

Για το ξύλινο δεντράκι θα χρειαστείτε: έναν πήχη με 1,80 μ. μήκος και πλευρά 3,2 εκ., για τον κορμό του δέντρου, 11 ράβδους (καβίλιες) η καθεμιά με 1,2 εκ. διάμετρο και 1 μ. μήκος, τρυπάνι 12 χ/στών, πράσινο ακρυλικό χρώμα και πινέλο για το βάψιμο ή χρώμα σε σπρέι, γύψο και ανάλογο δοχείο για τη βάση του δέντρου.
Για τη διακόσμηση του θα χρειαστείτε: κόκκινο σελοφάν ή χαρτί κρεπ ή κορδέλες από ύφασμα για τους φιόγκους, μπαλάκια του πιγκ πογκ, χρυσή βαφή σε σπρέι, χρυσή κλωστή και βελόνα.

Πώς θα το κατασκευάσετε:

Kόβετε τις καβίλιες σε 18 άνισα κομμάτια, με μήκος που ποικίλλει από 15 εκ. έως 1 μ., αυξάνοντας το μήκος τους κατά 5 εκ. κάθε φορά (15 εκ., 20 εκ., 25 εκ., 30 εκ. κ.λπ.).  
Κόβετε ένα κομμάτι μήκους 10 εκ. για την κορυφή του δέντρου.  Τρυπάτε τον πήχη από τη μια μεριά στην άλλη με 18 τρύπες και μια κάθετη στην κορυφή με βάθος 2 εκ., ξεκινώντας σε απόσταση 7,5 εκ. από την κορυφή και δουλεύοντας προς τη βάση αφήνοντας ελεύθερα διαστήματα 7,5 εκ. Για να πετύχετε το σπιράλ αποτέλεσμα, δουλεύετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού και κάνετε την πρώτη τρύπα πάνω στην επίπεδη πλευρά του πήχη, τη δεύτερη πάνω στη κόχη. την τρίτη πάνω στην επίπεδη πλευρά, την τέταρτη πάνω στην κόχη και συνεχίζετε με τον ίδιο ο (βλ σκίτσο).
kormospatron
Πως θα το διακοσμήσετε:

Bάφετε ή ψεκάζετε τον πήχη και τις καβίλιες πράσινη βαφή. Στερεώνετε τον πήχη όρθιο σε ένα δοχείο για τη βάση και το στηρίζετε με γύψο. Περνάτε τις καβίλιες μέσα από τις τρύπες φροντίζοντας ο κορμός να πέφτει στη μέση. Αρχίζετε με το κομμάτι του 1 μ. (χαμηλότερη τρύπα) και τελειώνετε με το κομμάτι των 15 εκ., τοποθετώντας τα κομμάτια - κλαδιά σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Βάζετε το κομμάτι για την κορυφή του δέντρου όρθιο στην τρύπα της κορυφής. Με μια μεγάλη βελόνα τρυπάτε το μπαλάκι του πινγκ πονγκ από τη μια μεριά στην άλλη στη μια πλευρά της κλωστής κάνετε μια θηλιά 7,5 εκ. μήκος και στην άλλη έναν κόμπο. Βάφετε με σπρέι τις μπάλες και τις στολίζετε πάνω στα κλαδιά του δέντρου. Κόβετε από το σελοφάν ή το γκοφρέ χαρτί λωρίδες σε διαφορετικά μήκη με 12 εκ. φάρδος.
Αρχίζετε από τα ζευγάρια των φιόγκων που θα δέσετε στα χαμηλότερα κλαδιά που θα έχουν 70 εκ. μήκος και καθώς ανεβαίνετε προς την κορυφή που τα κλαδιά είναι μικρότερα θα μειώνετε το μήκος τους. Δένετε από ένα φιόγκο στις άκρες κάθε κλαδιού. Τελειώνετε τοποθετώντας στην κορυφή του δέντρου τον τελευταίο φιόγκο.

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζετε τις κορδέλες και τις τοποθετείτε πάνω στο δέντρο.
Αν θέλετε ένα μικρότερο ή ένα μεγαλύτερο δέντρο, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τις διαστάσεις και την πυκνότητα των κλαδιών.


Το δέντρο σας είναι έτοιμο. Καλά Χριστούγεννα! 

Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Άρθρα

 


sxediastiko