Ένας Μοντριάν στο πιάτο σας.

Mondrian-Caitlin-Freeman p01Η Caitlin Freeman, pastry chef του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, έρχεται να συμπληρώσει την φράση που φέρεται να είπε η Μαρία Αντουανέτα «Ας φάνε παντεσπάνι ... και την τέχνη!»

H Caitlin Freeman είναι υπεύθυνη για τα γλυκά του Blue Bottle Café που βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο.

Τις έμπνευσεις για τις πολύπλοκες και πανέμορφες δημιουργίες της, δεν είναι ανάγκη να τις ψάξει ιδιαίτερα. Μια βόλτα στο μουσείο και η έμπνευση είναι εκεί. Κρεμασμένη στους τοίχους.

Εικοσιεπτά επιδόρπια, έλκουν την δημιουργία τους από έργα των Andy Warhol, Cindy Sherman, Henri Matisse, Jeff Koons, Roy Lichtenstein, Richard Avedon, Wayne Thiebaud κ.α., με κορυφαία και πιο γνωστή δημιουργία το κέικ Mondrian, από το έργο του 1930 “Composition in Red, Blue, and Yellow”.
Mondrian-Caitlin-Freeman p0
Mondrian-Caitlin-Freeman p02
Mondrian-Caitlin-Freeman p03
Mondrian-Caitlin-Freeman p04
Mondrian-Caitlin-Freeman p05
Mondrian-Caitlin-Freeman p06
Mondrian-Caitlin-Freeman p07
Mondrian-Caitlin-Freeman p08-1
Mondrian-Caitlin-Freeman p10
Alejandro-Cartagena
Andrew-Kudles
Buckminster-Fuller

Gustav-Klimt
Henri-Matisse
Jackson-Pollock
John-Zurier
Mark-Bradford
Mark-Rothko
Mondrian-Caitlin-Freeman p11
Mondrian-Caitlin-Freeman p13
Mondrian-Caitlin-Freeman p14
Mondrian-Caitlin-Freeman p15
Mondrian-Caitlin-Freeman p18
Rene-Magritte
Richard-Avedon
Salvador-Dali
Tony-Cragg
Mondrian-Caitlin-Freeman p19-1

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Άρθρα

Πηγή: trendland.com, blog.deasypenner.com


sxediastiko