Αρμονική συνύπαρξη vintage και minimal

Espace-St-Denis p01Η Καναδή αρχιτέκτων Anne Sophie Goneau, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό και την ριζική ανακαίνιση ενός ισογείου διαμερίσματος 119 τ.μ., μιας τριπλοκατοικίας του 1887, που βρίσκεται σε ένα δήμο του Μόντρεαλ, στο Plateau Mont-Royal.

Επιθυμία του πελάτη ήταν οι αλλαγές να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική ακεραιότητα του υπάρχοντος κτίσματος, κάθε χώρος να έχει φυσικό φωτισμό και αερισμό και να αναδειχτούν οι πρώτες ύλες που θα ανακαλυφθούν μετά από την καθαίρεση των παλαιών σοβάδων και την μερική κατεδάφιση τμημάτων τοιχοποιίας.

Η αντίθεση νέου και παλαιού, μοντέρνου και vintage, άσπρου και μαύρου, ματ και γυαλιστερών επιφανειών, που επικρατεί σε όλη τη κατοικία αναδεικνύει μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και ακροβατεί ανάμεσα στην οικεία ατμόσφαιρα και στην ένταση του minimal.
Espace-St-Denis p02
Espace-St-Denis p03
Espace-St-Denis p04
Espace-St-Denis p05
Espace-St-Denis p06
Espace-St-Denis p07
Espace-St-Denis p08
Espace-St-Denis p09
Espace-St-Denis p10

The project is the design of a condo located on the ground floor of a 1887 triplex in the Plateau Mont-Royal.
The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

Espace-St-Denis p11
Espace-St-Denis p12
Espace-St-Denis p13
Espace-St-Denis p14
Espace-St-Denis p15
Espace-St-Denis p16
Espace-St-Denis p17
Espace-St-Denis p18
Espace-St-Denis p19

Φωτογράφος: Adrien Williams
Πηγή: homedsgn.com, asgoneaudesign.com

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα